2013-01-21 16:53:21
Φωτογραφία για Οι δορυφορικές εικόνες συνήθιζε να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών κατασκοπείας, αλλά από τότε που ξεκίνησε το Google Maps και το Google Earth, μπορούμε όλοι να ρίξουμε μια ματιά παντού στον κόσμο. Μια ματιά στην Περιοχή 51; Αναρωτιέσαι πως είναι στο κέντρο της Μόσχα
Οι δορυφορικές εικόνες συνήθιζε να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών κατασκοπείας, αλλά από τότε που ξεκίνησε το Google Maps και το Google Earth, μπορούμε όλοι να ρίξουμε μια ματιά παντού στον κόσμο. Μια ματιά στην Περιοχή 51; Αναρωτιέσαι πως είναι στο κέντρο της Μόσχας; Ίσως θέλεις να ρίξεις μια ματιά στο Principality of Sealand. Αυτά είναι απλά, καθημερινά πράγματα που εκατομμύρια άνθρωποι, χρησιμοποιώντας το Google Maps και το Google Earth, αναζητούν κάθε μέρα. Αλλά τι γίνεται με τα πράγματα που δεν θα έπρεπε να βλέπεις κανονικά, τα παράξενα της κάμερας; Ορίστε 17 από τα πιο παράξενα αξιοθέατα για να γελάσεις. Απόλαυσε τα.

1. Κτίριο σε σχήμα σβάστικας του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.

Πως είναι δυνατόν, ένα αμερικάνικο ναυτικό κτίριο που υπάρχει από το 1960, να μπορεί να προκαλέσει μια διαμάχη σήμερα; Όπως επισημάνθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, οι χρήστες του Google Earth, παρατήρησαν κάτι που ελάχιστοι πιλότοι είχαν δει
. Τα κτίρια του Ναυτικού των Η.Π.Α. στη νήσο Coronado, του San Diego, ήταν χτισμένα έτσι ώστε σχημάτιζαν μια σβάστικα. Το ναυτικό υποστήριξε ότι πάντα γνώριζε για τον σχεδιασμό αυτό, αλλά πίστευε ότι κανείς δεν θα το παρατηρούσε. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εικόνων που έγιναν διαθέσιμες online, αναγκάστηκαν να ξοδέψουν 600.000 δολάρια για τον σχεδιασμό νέων κατασκευών για να καμουφλάρουν το κτίριο.

2. Μποτιλιάρισμα Αεροσκαφών.

Τι θα περίμενες από ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης; Φαίνεται ότι πρέπει να είσαι πάρα πολύ τυχερός για να πιάσεις την στιγμή που 3 αεροπλάνα απογειώνονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά «ζήτημα επικάλυψης». Παρατήρησε ότι υπάρχει μόνο μια σκιά για το μεσαίο αεροσκάφος.

3. Προσγείωση Μονόπτερου Αεροσκάφους

Αυτό το μονόπτερο αεροσκάφος είναι αποτέλεσμα μιας λάθος χαρτογράφησης από την οποία το Google Earth υποφέρει περιστασιακά. Αν είσαι τακτικός χρήστης τους Google Earth, θα έχεις παρατηρήσει περιστατικά όπου οι δρόμοι και οι γέφυρες δεν ευθυγραμμίζονται σωστά ή οι διαφορετικές αναλύσεις προκαλούν παράξενες προβολές. Αυτή η φωτογραφία του αεροσκάφους λήφθηκε όταν αυτό πλησίαζε τον βορειοδυτικό διάδρομο του αεροδρομίου του Schiphol στο Άμστερνταμ, αλλά φαίνεται να έχει μόνο ένα φτερό!

4. Βομβαρδιστικό του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου σε Πτήση.

Το Google Earth, έχει την δυνατότητα να αποθανατίζει αεροπλάνα στον αέρα. Πάνω από 3.300 αεροπλάνα έχουν εντοπιστεί. Αυτό είναι ένα βομβαρδιστικό του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που πετάει πάνω από τα προάστια του Huntington, στην Αγγλία. Δυστυχώς, το βομβαρδιστικό δεν υπάρχει πια, μετά από μια ανανέωση των εικόνων της περιοχής.

5. Ανατροπή Κρουαζιερόπλοιου.

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει, όταν ένας ισχυρός τυφώνας χτυπά σε ένα κρουαζιερόπλοιο, τότε εδώ είναι η απάντηση σου. Αυτό το κρουαζιερόπλοιο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Busan της Νότιας Κορέας, όταν σφυροκοπήθηκε από τους 25 χλμ. ανέμους του τυφώνα Maemi, το 2003.

6. Σύγκρουση Φορτηγού στην Βόρεια Ντακότα.

Μερικές φορές οι κάμερες της Google, είναι αρκετά τυχερές ώστε να «πιάνουν» πράγματα την ώρα που συμβαίνουν. Εδώ, το Google Earth έχει συλλάβει ένα φορτηγό την στιγμή της συντριβής του λίγο έξω από το Bismarck, της Βόρειας Ντακότα.

7. Πλοίο Φάντασμα.

Τα πλοία φάντασμα δεν περιορίζονται πλέον μόνο στα παραμύθια και τις ταινίες του Hollywood, υπάρχουν πραγματικά. Και είναι εδώ σήμερα, χάρη στις κάμερες του Google Earth. Εδώ, μπορούμε να δούμε καθαρά ένα πλοίο φάντασμα να έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Newark, στο New Jersey και να φορτώνει. Ίσως πρόκειται για μια ακόμα μετενσάρκωση του Black Pearl..

8. Το Αεροδρόμιο – Σπίτι του John Travolta.

Δεν είναι μυστικό ότι ο John Travolta είναι εκκεντρικός, αλλά ποιος θα περίμενε να χτίσει ένα αεροδρόμιο και σπίτι 2 σε 1; Το σπίτι του στο Ocala, στην Φλόριντα είναι ένα από τα λίγα μη εμπορικά αεροδρόμια του κόσμου, με έναν διάδρομο αρκετά μακρύ για να μπορεί να προσγειώνει το προσωπικό του Boeing 707!

9. Αφρικανική Άγρια Ζωή

Φαντάσου να μπορείς να βλέπεις όλα τα πλάσματα της Αφρικής και τις δραστηριότητες τους. Τώρα, χάρη στο African Megaflyover Project του National Geographic, μπορείς να απολαύσεις μερικές από τις στιγμές αυτές μέσω των φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης της Αφρικής. Ρίξε μια ματιά σε αυτή την φανταστική εικόνα μιας μεγάλης ομάδας από ιπποπόταμους στην λάσπη, συμπεριλαμβανομένου και ενός πεσμένου γέρικου ιπποπόταμου τον οποίο τρώνε οι γύπες.

10. Στάθμευση που Αψηφά την Βαρύτητα

Νομίζεις ότι το να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου στην περιοχή που ζεις είναι δύσκολο; Στο Westenbergstraat, της Ολλανδίας, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να παρκάρουν και στις πλευρές των δρόμων. Βέβαια, πρόκειται απλά για ένα ολλανδικό αστείο που φαίνεται πολύ ωραία μέσα από την κάμερα.

11. Γιγάντιο Ινδιάνικο Κεφάλι με iPod.

Από ότι φαίνεται οι αρχικοί κάτοικοι της Νότιας Αμερικής ήταν πολύ πιο κουλ από όσο προηγουμένως νομίζαμε.

12. Σούπερ Συρρικνωμένη Αράλη

Η κάποτε ακμάζουσα λίμνη Αράλη συνήθιζε να είναι η 4η μεγαλύτερη εσωτερική λίμνη στον κόσμο, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια έχει συρρικνωθεί στο μόλις 15% του αρχικού της μεγέθους. Το νερό που καταβροχθίζει η βιομηχανία του βαμβακιού είναι κυρίως υπεύθυνο για την συρρίκνωση αυτή. Σαν αποτέλεσμα, οι κάποτε πολυάσχολοι ψαράδες έπρεπε να μαζέψουν τα πράγματα τους και να εγκαταλείψουν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τις βάρκες τους, οι οποίες βρίσκονται τώρα 50 χλμ. από την ακτογραμμή.

13. Ο Περίφημος Κυρτός Πύργος του Seattle.

Αυτό το κτίριο στο Seattle, της Washington, φαίνεται να κλίνει άσχημα προς το κτίριο στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έρχεται σχεδόν σε επαφή με το απέναντι κτίριο. Παρά το πώς φαίνεται, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν μερικές ιδιορρυθμίες στο Google Earth και αυτό οφείλεται σε μια από αυτές, εξαιτίας δυο λήψεων αυτής της περιοχής από διαφορετικές γωνίες.

14. Εκρήξεις Φωτός.

Πολλές οπτικές ψευδαισθήσεις και ανωμαλίες έχουν συλληφθεί από το Google Earth. Οι περισσότερες από αυτές είναι αντανακλάσεις από τα φώτα, λάμψεις ή κάποια ιδιομορφία της εικόνας. Κάποιοι τρελοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει αγγέλους, εξωγήινους και UFO στο Google Earth. Έτσι λοιπόν, για να συνεχίσουμε την παράδοση σε αυτά τα συμπεράσματα, θα μπορούσε αυτό να είναι μια πύλη για ένα παράλληλο σύμπαν;

15. Crop Circles

Ποιο άρθρο που γράφει για παράξενα αξιοθέατα στο Google Earth και σέβεται τον εαυτό του, θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς να περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα ιερογλυφικά;

16. Διαφημίσεις.

Σιγά μην έλειπαν οι διαφημίσεις. Αυτό το τεράστιο λογότυπο της KFC, διαμορφώθηκε από 65.000 πλακίδια 30 εκατοστών το καθένα στην έρημο Mojave και χρειάστηκε έξι μέρες για να ολοκληρωθεί. Άλλες εταιρίες γίγαντες που έχουν την δυνατότητα να κάνουν τέτοιες διαφημίσεις, είναι η Ford, που τοποθέτησε ένα τεράστιο λογότυπο στην οροφή της στα κεντρικά της γραφεία και η Coca-Cola, που χρησιμοποίησε 70.000 άδεια μπουκάλια για το λογότυπο της σε ένα λόφο στην Χιλή.

Σημείωση: Μακροπρόθεσμα, αυτές οι εικόνες πιθανώς θα αφαιρεθούν από το Google. Καθώς όμως θα ενημερώνονται τα δεδομένα τους ακόμα πιο παράξενα αξιοθέατα θα δημιουργούνται.
πηγή
aneksigita-fainomena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ