2013-01-16 12:00:19
Φωτογραφία για Pied de Poule. Πως να φορέσετε το ζαλισμένο καρό!
Το Pied de poule, Pied de coq ή houndstooth είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο τύπωμα που θυμίζει κάτι από ζαλισμένο καρό ή από πατημασιά κότας ή κόκορα!

Εξ ου και η ονομασία του, αφού piedde poule και pied de coq στα γαλλικά σημαίνει πατημασιά κότας και πατημασιά κόκορα αντίστοιχα. Η τρίτη ονομασία είναι η αγγλική

του και αναφέρεται στην πλέξη, σε αυτό δηλαδή που συμβαίνει όταν αναμιγνύονται κάθετες και οριζόντιες κλωστές.

Το συγκεκριμένο pattern μετράει αρκετά χρόνια πίσω αφού πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του ‘50 και αμέσως ταυτίστηκε με ένα πιο αυστηρό σοφιστικέ look. Ακόμα και τώρα η αλήθεια είναι πως το Piedde poule το έχουμε συνδέσει με Officelook και με πιο αυστηρά και “σεμνά” κομμάτια! Pencil φούστες, πουκάμισα, φορέματα και topσε ίσια γραμμή, μεσάτα σακάκια και γόβες σε κλασσικό σχέδιο χωρίς φιάπα με μυτερή μύτη. 

Βεβαια όπως κανένα Patternέτσι κι αυτό δεν έχει κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε αυστηρά για να το φορέσουμε. 


Μπορούμε και πρέπει να "παντρέψουμε" διάφορα Looks σχέδια και υφάσματα και το αποτέλεσμα να είναι πολύ ενδιαφέρον κομψό και εκλεπτυσμένο. 

Όλα είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας!

Τι να επιλέξετε και πώς να το φορέσετε:

Συνήθως το βρίσκουμε σε λευκό και μαύρο αλλα αυτό δεν είναι απολυτό αφού κυκλοφορούν και άλλοι συνδυασμοί στην αγορά.

Επίσης το μέγεθος της “πατημασιάς” μπορεί να είναι από πολύ μικρή μέχρι πολύ μεγάλη!

Εάν θέλετε κάτι πιο διακριτικό επιλέξτε την πολύ μικρή που φαίνεται γκρι από μακριά ή την μεσαία που διακρίνεται και το τύπωμα. Ειδικά σε παντελόνια φούστες και φορέματα μην επιλέξετε το μεγάλο τύπωμα αφού θα δώσει όγκο στο κάτω μέρος της σιλουέτας σας.

Εάν πάλι επιλέξετε την μεγαλύτερη “πατημασιά” θα δώσετε στο ντύσιμο σας ένα πιο έντονο χαρακτήρα χωρίς να αφαιρείται καθόλου από την κομψότητα του. Προτιμήστε το καλύτερα σε tops ή σε κάποιο αξεσουάρ όπως clutch ή μαντίλι!

Όσον αφορά το πώς να το συνδυάσετε όλα τα παραπάνω κομμάτια που ανέφερα είναι ιδανικά.

Στενές φούστες, cigaretteπαντελόνια, κλασσικά παπούτσια αλλα και με πιο μοντέρνα και casual κομμάτια όπως ένα σκουρόχρωμο jeanπαντελόνι, ένα έντονο σε χρώμα παλτό, μια δερμάτινη φούστα, ένα απλό t-shirt με στάμπα φορεμένο με piedφουστα ή σακάκι ή και μαζί με κάποιο άλλο Pattern όπως πουά που του πηγαίνει πολύ!

Δείτε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εμφανίσεις και εμπνευστείτε για εσάς:

Extra tip:

Πάνω από δύο κομμάτια είναι λίγο ρίσκο και κυρίως εκκεντρικό, γι αυτό καλύτερα να το αποφύγετε εάν δεν είστε κάποια εκκεντρική διασημότητα όπως η Anna Dello Russo η Lady Gaga ή η Τζέλα Δελαφράγκα!

http://chicandsilk.blogspot.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ