2013-01-16 11:42:03
Φωτογραφία για Νέο μοντέλο εκλογής δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων
Ο υπουργός έχει αρχίσει να παρουσιάζει το νέο μοντέλο εκλογής των αυτοδιοικητικών αρχόντων, του πρώτου και του δευτέρου βαθμού, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί στις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη της άνοιξης του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές, και η θητεία όσων εκλεγούν σε αυτές θα είναι πέντε έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ως τώρα γνωστοποιηθεί, στις προθέσεις του υπουργού είναι να υπάρχουν χωριστά ψηφοδέλτια για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες από τη μια, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια από την άλλη.

Η ιδιαιτερότητα της νέου τρόπου ψηφοφορίας είναι πως όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα συμμετέχουν σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σε ένα άλλο. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τους υποψήφιους περιφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους.

Τελικά θα εκλέγονται εκείνοι που έχουν πάρει τις περισσότερες ψήφους, και από το ψηφοδέλτιο των δημάρχων και από αυτό των δημοτικών συμβούλων. Ανάλογα θα συμβαίνουν στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στόχος, προφανώς, είναι να αναδειχθούν οι πραγματικές προσωπικότητες και όχι εκείνοι που είναι μέλη κομματικών οργανώσεων και μηχανισμών.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ