2013-01-13 12:17:35
Φωτογραφία για Μαλί: Χερσαία επέμβαση ετοιμάζει η Γαλλία
Η Γαλλία θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στο Μαλί προκειμένου να προετοιμάσει μια επακόλουθη επέμβαση υπό την ηγεσία της Αφρικανικής Ένωσης για την εκδίωξη των ισλαμιστών ανταρτών και θα ενισχύσει τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας στην επικράτειά της, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Έχουμε ήδη ανακόψει την προώθηση των εχθρών μας και τους καταφέραμε βαριές απώλειες. Αλλά η αποστολή μας δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου μία ημέρα αφότου η Γαλλία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές για να αποτρέψει μια προώθηση των ανταρτών προς την πρωτεύουσα Μπαμακό.

Περισσότεροι απο 100 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ανταρτών και κυβερνητικών στρατιωτών, σκοτώθηκαν στο Μαλί στη διάρκεια των γαλλικών αεροπορικών επιδρομών και των μαχών για τη στρατηγική πόλη Κόνα, δήλωσαν σήμερα στρατιωτικές πηγές του Μαλί και αυτόπτες μάρτυρες. Αξιωματικός του στρατού στο αρχηγείο της πρώην στρατιωτικής χούντας του Μαλί στην Μπαμακό είπε πως «περισσότεροι από 100» αντάρτες σκοτώθηκαν, ενώ ένας μαγαζάτορας στην Κόνα είπε πως μέτρησε 148 πτώματα, ανάμεσά τους και δεκάδες κυβερνητικούς στρατιώτες.

"Τους διώξαμε, βρισκόμαστε ουσιαστικά μέσα στην Κόνα», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Μαλί, ο αντισυνταγματάρχης Ντιάραν Κόνε. «Δεν ξέρουμε αν έχουν βάλει νάρκες ή άλλες παγίδες, έτσι κινούμαστε με προσοχή. Υπήρξαν πολλοί θάνατοι και από τις δύο πλευρές», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ