2013-01-08 07:49:02
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κατηγορούμενος ανίκανος να δικαστεί λόγω ψυχικής ασθένειας
Ανίκανο να περάσει από δίκη λόγω της νοητικής υστέρησης από την οποία πάσχει, έκρινε δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, έναν 44χρονο πρώην... φοιτητή νοσηλευτικής, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο επτά ανθρώπων σε ένα χριστιανικό κολέγιο του Όκλαντ τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δικαστής βασίστηκε στη γνωμάτευση δύο γιατρών οι οποίοι αξιολόγησαν την κατάσταση του κορεατικής καταγωγής κατηγορούμενου, Ουάν Γκοχ, και έκριναν ότι πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Ο δικαστής διέταξε να υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε θεραπεία για την ψυχική ασθένεια.

Μια δεύτερη δικαστική ακρόαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου. Εάν τότε ο δικαστής κρίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει ανακτήσει την νοητική ικανότητα του, πιθανώς να διατάξει την έναρξη της δίκης.

Ο Γκοχ χρεώνεται επτά κατηγορίες για φόνο και τρεις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας καθώς στις 2 Απριλίου 2012, αιματοκύλισε μια σχολή νοσηλευτών. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι αιτία του μακελειού στο Οκλαντ ήταν ο "θυμός" του Γκοχ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη σχολή νοσηλευτικής, αλλά οι διαχειριστές του ιδρύματος αρνήθηκαν να του επιστρέψουν τα δίδακτρα Η περίπτωση σε αυτό το κολέγιο ήταν η πιο αιματηρή επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από το 2007, όταν ένας φοιτητής είχε σκοτώσει 32 ανθρώπους στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κοέλιο: «Έχουμε 14 τελικούς»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κοέλιο: «Έχουμε 14 τελικούς»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ