2013-01-02 12:55:17
Φωτογραφία για Κώστας Βενιζέλος: Όταν συνωμοτεί η οικουμένη
ΕΑΝ για όλα όσα αρνητικά έγιναν στη διάρκεια της πενταετίας οι ευθύνες αποδίδονταν σε άλλους, η προδιαγραφόμενη ήττα στις επικείμενες εκλογές δεν θα μπορούσε να αναληφθεί από τους σημερινούς κυβερνώντες. Η αναζήτηση ορατών και αόρατων εχθρών, η σουρεαλιστική προσέγγιση στην (πρώην) «ταπεινή καταγωγή», θα αποτελέσουν και τα μετεκλογικά αποκούμπια για την εξήγηση του αποτελέσματος των προεδρικών. Όλα αυτά, συνιστούσαν και στο παρελθόν βασικά εργαλεία ερμηνείας λανθασμένων επιλογών και λαθών. Σήμερα, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς οι συνθήκες αναγκάζουν ακόμη και τον σκληρό πυρήνα της ψηφοφοριακής πελατείας, να βρίσκεται ενώπιον των πραγματικοτήτων.

Αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε έχοντας τη στήριξη όλων των κομμάτων και ευρύτερων δυνάμεων της κοινωνίας. Ακόμη και η αντιπολίτευση έδωσε χρόνο και παρείχε στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση. Μπορεί να είχε σκοπιμότητες κρύβοντας επιδιώξεις πίσω από το «κλίμα συναίνεσης» που παρουσίαζε η αντιπολίτευση του ΔΗΣΥ.


Όμως, αυτό το κλίμα χάλασε βαθμηδόν και ο Πρόεδρoς έμεινε βασικά μόνο με το κόμμα του και τους ΕΔΗ (που εσχάτως αποχώρησαν). Τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης, ο ταξικός εχθρός πού βρισκόταν για να καταδιώκει και να κτυπά ανελέητα και πισώπλατα Πρόεδρο και Κυβέρνηση; Οι πολέμιοι, όπως αναφέρονται, του Προέδρου γιατί είχαν τα όπλα παρά πόδας;

Είναι εύκολο να αναζητά κανείς εχθρούς, να επικαλείται μεγάλες συνωμοσίες και πισώπλατα μαχαιρώματα. Ο… ταξικός εχθρός προφανώς υπήρχε πάντα, ακόμη κι όταν, άλλοτε σιωπηρά και κάποτε ανοικτά, άνοιξε το δρόμο για την εκλογική νίκη. Είναι θέμα δεξιότητας και ορθολογιστικής αντιμετώπισης και των πολιτικών αντιπάλων, κυρίως όμως των συνοδοιπόρων, των υποστηρικτών. Οι τελευταίοι, ένας- ένας εγκατέλειπε τον καπετάνιο και το καράβι. Φταίνε προφανώς αυτοί που έφυγαν, όχι εκείνος που τους έδιωξε με τον τρόπο και την εν γένει συμπεριφορά του («η κονιορτοποίηση της βάσης βρίσκεται στο μυαλό του κ. Ομήρου…»).

Εάν όλη η οικουμένη, ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες της για να επιτεθεί στην κυβέρνηση της Κύπρου και τον Πρόεδρό της, πρέπει το θέμα να αναλυθεί σε άλλα επίπεδα. Κυρίως γιατί ακόμη και εκείνοι που τα πιστεύουν αυτά(;), τους διαφεύγει προφανώς μια σημαντική λεπτομέρεια. Ότι μπορούν και χωρίς συνωμοσίες να ισοπεδωθούν τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Και να τιναχθεί στον αέρα μια ναυτική βάση σκοτώνοντας 13 συνανθρώπους μας, αλλά και η οικονομία να βρεθεί στον πάτο.

http://www.philenews.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ