2013-01-02 12:51:50
Φωτογραφία για Πάτρα: Μάχη καταστηματαρχών με το ΣΔΟΕ – Έμπορος άνοιξε την ταμειακή του για να τους πείσει ότι είχε κόψει απόδειξη
Συνεχής και χωρίς… διακοπές κατά την εορταστική περίοδο είναι ο «πόλεμος» που δίνουν οι καταστηματάρχες της Πάτρας τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινούς ελέγχους στα μαγαζιά της πόλης. Οι ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων, εμπορικών καταστημάτων, νυκτερινών κέντρων και πάσης φύσεως επιχειρήσεων ζουν καθημερινά με το «φόβο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι αποδείξεις φυσικά βρίσκονται στο επίκεντρων των ελέγχων και το άγχος των επιχειρηματιών είναι μεγάλο καθώς τα πρόστιμα είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερά. Τα σκηνικά που καταγράφονται είναι τραγελαφικά καθώς όσοι αποφεύγουν να κόψουν αποδείξεις σκαρφίζονται χίλιες δύο δικαιολογίες για να την βγάλουν χαλαρή.

Σε αρκετές περιπτώσεις, χώρων εστίασης και αναψυχής, παρουσιάζουν στους ανθρώπους τους ΣΔΟΕ αποδείξεις «ψυγείου» που έχουν κοπεί ώρες πριν, συνήθως χωρίς να πείθουν τα μέλη των κλιμακίων. Έλεγχοι γίνονται και στους πελάτες εμπορικών καταστημάτων την ώρα που βγαίνουν από το μαγαζί.


Μάλιστα εάν κάποιος καταναλωτής δεν έχει πάρει απόδειξη κινδυνεύει και ο ίδιος με πρόστιμο αφού θεωρείται συνυπεύθυνος της απόπειρας φοροδιαφυγής. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα περιστατικά που ακόμα και καταστηματάρχες που συμμορφώνονται στα προβλεπόμενα έχουν βρεθεί μπλεγμένοι. Και τούτο διότι καταναλωτές έχουν χάσει την απόδειξη που τους έκαψαν.

Πριν από κάποιες ημέρες γνωστός έμπορος της Πάτρας γλύτωσε στο παρά πέντε το πρόστιμο. Το ΣΔΟΕ σταμάτησε πελάτη του, του ζήτησε την απόδειξη εκείνος όμως δεν μπορούσε να την βρει. Έτσι το κλιμάκιο εισέβαλε στο κατάστημα. Έκπληκτος ο έμπορος προσπαθούσε να εξηγήσει στους εφοριακούς ότι είχε κόψει κανονικά την απόδειξη.

Τελικά, ως ύστατη προσπάθεια, άνοιξε την ταμιακή του μηχανή κι έδειξε στο ρολό του χαρτιού το αποτύπωμα της απόδειξης που μόλις είχε κόψει… κι έτσι ευτυχώς την έβγαλε καθαρή!

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ