2012-12-20 14:37:07
Φωτογραφία για Ηλεία: Διακρίσεις στη δωρεάν διανομή τροφίμων
Με μία νομοθεσία εικοσαετίας που είχε θεσπιστεί για άλλους λόγους καθορίζεται σήμερα ποιοι από τους κατοίκους του νομού Ηλείας έχουν δικαίωμα να πάρουν - ως άποροι ? μέρος στη διαδικασία διανομής δωρεάν τροφίμων από εκείνα που κάθε χρόνο χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νομοθεσία είχε θεσπιστεί κατ? εφαρμογή της περίφημης οδηγίας 85/148/ΕΟΚ και αφορούσε τις ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (εξισωτικές αποζημιώσεις κ.λ.π.).

Σε εκείνη την οδηγία, λοιπόν, είχαν ενταχθεί (απόφαση της 29ης Ιανουαρίου 1985) 85 χωριά της Ηλείας με κριτήριο την πυκνότητα του πληθυσμού.

Με βάση λοιπόν αυτή την παμπάλαια νομοθεσία δίδονται σήμερα τα δωρεάν τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες.

Η αδικία είναι προφανής. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Μάγειρα δικαιούνται, της Λιναριάς όχι. Οι κάτοικοι του Χελιδονίου δικαιούνται, του Λαντζοΐου όχι, κ.ο.κ.

Η φτώχεια όμως δεν έχει κάνει διακρίσεις στις μέρες μας μεταξύ ορεινών ? μειονεκτικών και πεδινών περιοχών. Θα λέγαμε μάλιστα ότι τώρα πολύ περισσότερη ανάγκη έχουν οι κάτοικοι των πεδινών περιοχών οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία και λιγότερο των ορεινών.

Αυτή την αδικία επεσήμανε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος με αφορμή την πρόσφατη παραλαβή τροφίμων για δωρεάν διανομή.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ