2012-12-20 14:34:44
Φωτογραφία για Καταδικασμένη...σε έναν επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο η Δυτική Ελλάδα‏
"Ολόκληρη η Δυτική Αχαΐα, από την έξοδο της περιμετρικής και πέρα και μαζί ολόκληρος ο νομός Ηλείας ,θα παραμένουν αποκομμένοι από το σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.

Όλη η Δυτική Αχαΐα, μέχρι και την «είσοδο» της Μεσσηνίας θα παραμείνει καταδικασμένη να... πεθαίνει σε έναν επικίνδυνο και παρωχημένο αυτοκινητόδρομο και μια ολόκληρη ζώνη που περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο σημαντικά και ελπιδοφόρα κομμάτια ελληνικής γης θα παραμείνει αποκομμένη, χωρίς σύγχρονο δρόμο, ενώ δεν διαθέτει ούτε σιδηρόδρομο, ούτε έναν σύγχρονο αερολιμένα, ούτε αγωγούς φυσικού αερίου, ούτε κάτι άλλο που να της παρέχει ουσιαστικές ελπίδες ανάκαμψης.

Η αναστολή κατασκευής ενός σημαντικού τμήματος αυτών των οδικών αξόνων έχει τεράστιες επιπτώσεις, συνολικά για τον δυτικό άξονα.

Μετατρέπει την Πάτρα σε «δορυφόρο» της Αθήνας, αποστερώντας της την δυνατότητα να επιτελέσει τον μητροπολιτικό ρόλο της στον δυτικό άξονα της χώρας και αφαιρεί τη δυνατότητα να σκεφθούμε και να μελετήσουμε τις νέες δυνατότητες ανάπτυξης που θα είχε η μισή Ελλάδα, από την ελληνοαλβανική μεθόριο της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας μέχρι την Καλαμάτα και από την Κόρινθο μέχρι την Κέρκυρα.

Προσωπικά πιστεύω λοιπόν,ότι το ''κουτσούρεμα'' της Ολυμπίας Οδού, συνιστά στην ουσία μία αντεθνική πολιτική."
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ