2012-12-15 18:51:03
Φωτογραφία για Θετική μεταβολή στο ΑΕΠ «βλέπει» ο Στουρνάρας
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λίγες μόλις ημέρες μετά από την απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα μας.

Στον απόηχο της απόφασης, ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα υπάρξει θετική μεταβολή στο ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση ή μήνα με μήνα.

Μιλώντας στην «Ημερησία» του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών θέτει πλέον ως προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

«Τα ψέμματα τελείωσαν. Κάθε φοροφυγάς με περιουσία θα έχει την τύχη που του αξίζει. Η επιλογή θα είναι μία: συμβιβασμός με το Δημόσιο ή φυλακή» επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή.

Ο ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει ακόμη ότι με την απόφαση του Eurogroup πήραμε ανάσα, αλλά ότι αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να πετύχουμε πάση θυσία πρωτογενή πλεονάσματα ήδη από φέτος, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ενώ παράλληλα κάνει λόγο για στοχευμένη επιδοματική πολιτική και σταδιακή οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους απαλλαγμένου από τις στρεβλώσεις της Μεταπολίτευσης.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ