2012-12-14 17:31:58
Φωτογραφία για Είναι σοκαριστικό, δεν υπάρχει ο μπάτσος (vid)
Βίντεο που θυμίζει αστυνομική ταινία, απεικονίζει τη στιγμή που ένας αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει έναν πολίτη, στην Καλιφόρνια Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2011 στην πόλη Manteca της Καλιφόρνια, όμως το επίμαχο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις χτες, μετά και την απαλλαγή του αστυνομικού από τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Το σοκαριστικό πλάνο που καταγράφεται από κάμερα στο όχημα του αστυνομικού, δείχνει τον ένστολο να περιμένει τον 34χρονο Ernesto Duenez Jr. να φτάσει σε φιλικό του σπίτι. Ο 34χρονος αναζητούνταν για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που είχε σημειωθεί την ίδια μέρα.

Με την έξοδο του από το όχημα, ο αστυνομικός James Moody εφορμά με προτεταμένο το όπλο του.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο ένστολος είδε ένα μαχαίρι στο δεξί χέρι του άντρα και φοβήθηκε μήπως το χρησιμοποιήσει εναντίον του. Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος υποστηρίζουν ότι ο άτυχος άνδρας ήταν άοπλος.


«Πέτα το μαχαίρι κάτω τώρα! Ψηλά τα χέρια Ernie! Μην κινηθείς Ernie, μην κινηθείς γιατί θα σε πυροβολήσω», ακούγεται να φωνάζει ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τον αστυφύλακα να ρίχνει 13 σφαίρες καθώς το θύμα κινείται για να βγει από το αμάξι. Οι 4 πυροβολισμοί έπεσαν μάλιστα, ενώ το θύμα βρίσκονταν στο έδαφος. Η γυναίκα του, Whitney Duenez, τρέχει έντρομη έξω, ουρλιάζοντας στον αστυνομικό, που της λέει να μείνει πίσω. Αυτή τρέχει στον τραυματισμένο άντρα της.

Το βίντεο βρέθηκε από το δικηγόρο John Burris, ο οποίος κυνήγησε δικαστικά την αστυνομία της Manteca, καθώς και τον James Moody. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε της απόφασης του εισαγγελέα να απαλλάξει τον αστυνομικό από τις κατηγορίες. Έτσι, ο James Moody μπόρεσε να επιστρέψει στο σώμα.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βρήκαν -μετά από όσα συνέβησαν-, ένα μαχαίρι 8 ιντσών στο όχημα. Από την άλλη, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι το θύμα ήταν άοπλο και ήθελε να παραδοθεί, προσθέτοντας ότι «δεν έκανε καμία επιθετική κίνηση προς τον ένστολο».

Δείτε το βίντεο gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ