2012-12-14 17:29:03
Φωτογραφία για Ορφανίδης: Μονόδρομος η πώληση
Η κατάσταση με την εταιρεία Ορφανίδης έχει ξεκαθαρίσει ως ένα σημείο μετά τη συνάντηση της Πέμπτης κατά την οποία η διεύθυνση της εταιρείας ενημέρωσε τους... προμηθευτές της για την πρόθεσή της να διορίσει παραλήπτη-διαχειριστή.

Η πρόταση της εταιρείας, που φαίνεται να γίνεται με τις ευλογίες των τραπεζών, είναι ο Αντρέας Ανδρονίκου, του αγγλικού οίκου UHY Hacker Young, ο οποίος κατέγραψε τα δεδομένα της εταιρείας τις τελευταίες βδομάδες και ήδη ενημέρωσε τις τράπεζες για το στρατηγικό πλάνο που θα ακολουθήσει, να διοριστεί ως διαχειριστής.

Απώτερος στόχος, η πώληση της επιχείρησης.

Ο Α. Ανδρονίκου προτάθηκε από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή στην εταιρεία ως σύμβουλος, άρα η αποδοχή του πλάνου που ετοίμασε αλλά και του ίδιου ως διαχειριστή πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Άλλωστε, η παρουσία των τραπεζών στη συνάντηση με τους πιστωτές μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σφυγμομέτρηση των προθέσεων τους. Αν τελικώς θα στηρίξουν την εταιρεία μέσω εγγυητικών, οι τράπεζες θα ασκήσουν και οι ίδιες πιέσεις προς τους προμηθευτές πελάτες τους για να συνεχίσουν να παρέχουν προϊόντα.


Αν η εταιρεία οδηγηθεί σε εκκαθάριση, οι ζημιές θα είναι μεγάλες για όλους και κυρίως τους προμηθευτές οι οποίοι δεν είναι εξασφαλισμένοι πιστωτές. Παράλληλα, ο Α. Ανδρονίκου έκανε σαφές πως η αξία της επιχείρησης χωρίς προϊόντα είναι… μηδέν.

Αν και οι προμηθευτές αναμένουν να δουν τη θέση των τραπεζών προτού αποφασίσουν, εντούτοις, μη στήριξη των υπεραγορών Ορφανίδη θα σημαίνει ότι έχουν χάσει οριστικά όσα ποσά τους οφείλονται. Αντίθετα, αν προμηθεύσουν την εταιρεία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης της οπόταν θα λάβουν μέρος από όσα τους οφείλονται. Σε περίπτωση που στις υπεραγορές δοθούν προϊόντα, θεωρείται δεδομένο πως θα μειωθεί ο αριθμός όσων θα λειτουργούν κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρηθούν σε λειτουργία γύρω στα 15 καταστήματα αφού εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται το κλείσιμο ακόμα τεσσάρων πέραν από τα πέντε που έχουν ήδη κλείσει.

Η κατάσταση στις υπεραγορές είναι τραγική, όπως παραδέχθηκε και ο Ανδρονίκου και ο Χρίστος Ορφανίδης αφού οι ελλείψεις στα ράφια είναι πολύ μεγάλες.

Ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση μετά που οι λογαριασμοί της εταιρείας καταγράφηκαν στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών και παγοποιήθηκαν.

Ο Χρίστος Ορφανίδης μίλησε και για ένα δεύτερο πλάνο το οποίο προνοεί δημιουργία μίας δεύτερης εταιρείας η οποία θα διαχειρίζεται τα ακίνητα της και στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ανάλογα με τα ποσά που έχουν να λαμβάνουν και οι πιστωτές της.

Υπάρχει ενδιαφέρον

Το θετικό της ιστορικής μέρας για την εταιρεία, είναι πως κατά τον μελλοντικό διαχειριστή της, μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον για αγορά της επιχείρησης με την προϋπόθεση ότι θα έχει προϊόντα. Άλλωστε, σε συνεργασία με οίκο του εξωτερικού, στο στρατηγικό πλάνο που δόθηκε στις τράπεζες υπάρχουν ονόματα πιθανόν επενδυτών.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μεσαία τάξη βουλιάζει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μεσαία τάξη βουλιάζει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ