2012-12-12 09:05:12
Φωτογραφία για Ποτέ άλλοτε...
Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η μεταπολίτευση είναι η καλύτερη περίοδος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος διαφωνεί πλήρως με όσους υποστηρίζουν ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης, από το 1974 μέχρι σήμερα, ήταν η χειρότερη περίοδος της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους Τέτοιες απόψεις εκφράζουν παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία επέλεξαν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης. Μιλώντας στη συνεδρίαση των ΝΟΕΣ Αττικής του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αντίθετα προς όσα λέγονται, η μεταπολίτευση είναι η καλύτερη φάση από τότε που συγκροτήθηκε το νέο ελληνικό κράτος και εξηγεί το γιατί. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

"Όχι, η μεταπολίτευση δεν είναι η χειρότερη περίοδος της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Η περίοδος από το 1974 έως το 2012 είναι η καλύτερη φάση της ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους από τότε που συγκροτήθηκε με την επανάσταση του γένους το νέο ελληνικό κράτος.


Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αυτά τα επιτεύγματα, αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό το επίπεδο ζωής, αυτή την ποιότητα δημοκρατίας, αυτό το επίπεδο προστασίας των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί Έλληνες δεν ένιωσαν ελεύθεροι, δημιουργικοί, δεν ένιωσαν ασφαλείς.

Ποτέ άλλοτε το έθνος δεν είχε ενωθεί σε τέτοιο βαθμό. Και αυτό είναι ένα έργο που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ, στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Βεβαίως, μέσα στη διαδρομή αυτή υπήρξαν λάθη, κενά, αντιφάσεις, υστερήσεις. Βεβαίως. Τα έχουμε ομολογήσει, τα έχουμε τονίσει, αλλά τίποτε από αυτά δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, την ιστορική πραγματικότητα, το εθνικό κεκτημένο το οποίο έχει διαμορφωθεί.

Βεβαίως, είναι δύσκολο να τα λες αυτά μετά από τρία χρόνια αντιμετώπισης της κρίσης με πολύ σκληρό τρόπο. Είναι δύσκολο να τα θυμάσαι αυτά όταν η χώρα έχει χάσει περίπου 23 μονάδες του ΑΕΠ μέσα από μια βαθιά ύφεση που δεν ξεκίνησε όμως το 2010, ξεκίνησε το 2008.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το λες αυτό με μια ανεργία που αγγίζει δραματικά ποσοστά και στους νέους ανθρώπους έχει ξεπεράσει ακόμη και το όριο του δραματικού.

Όμως, ακόμη και τώρα μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση συγκροτημένη, ασφαλής, υπεύθυνη".
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ