2012-12-11 19:41:56
Φωτογραφία για Πάτρα: Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Πλαγγόνες - Δείτε φωτό
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, τα εγκαίνια της έκθεσης «Πλαγγόνες, σε κόσμο χάρτινο» που φιλοξενείται στον Αίθουσα Τέχνης «Παλίσσανδρος» (Ερμού 8) από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η Ρούλα και η Σοφία Τζήμα, εμπνευστές και δημιουργοί αυτής της πρωτότυπης εικαστικής σειράς, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πολύ ιδιαίτερες, κατασκευασμένες από χαρτί, κούκλες τους σε πλήθος κόσμου που προσήλθε με την αφορμή των εγκαινίων. Μίλησαν για τις δημιουργίες τους, εξήγησαν κατασκευαστικές λεπτομέρειες, ξενάγησαν τους επισκέπτες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης και συνομίλησαν με πλήθος φιλότεχνων της Πάτρας.

Η Ρούλα και η Σοφία Τζήμα ζουν και εργάζονται στα Τρίκαλα. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο κόσμο μέσα από τις κούκλες τους, που γεννήθηκαν, όχι μόνο από τη φαντασία, αλλά και από την ίδια τη ζωή.

Οι «Πλαγγόνες», που για πρώτη φορά παρουσιάζονται ως ολοκληρωμένη ενότητα στην Πάτρα, στον «Παλίσσανδρο», ακολουθώντας το πνεύμα της Trash Art, είναι φτιαγμένες από χαρτί -κυρίως εφημερίδες- και, δίνοντας μια δημιουργική καλλιτεχνική εκδοχή της ανακύκλωσης, δεν είναι πλέον ένα παιχνίδι για παιδάκια, αλλά ένα έργο τέχνης προσιτό σ’ όποιον εκτιμά τη μοναδικότητα.

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ