2012-12-06 20:57:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Τρίτη παραπονούμενη «καίει» τον βελονιστή
Και τρίτη παραπονούμενη για σεξουαλική παρενόχληση από τον 43χρονο ιατρό –βελονιστή το 2011, κλήθηκε σήμερα να καταθέσει ενώπιον του... Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση του ιατρού για σεξουαλική παρενόχληση πελατισσών του.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ. Σήμερα, 31χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο αναφορικά με τις εμπειρίες της, τις οποίες έζησε το 2011, στην προσπάθεια της να χάσει βάρος από την θεραπευτική αγωγή που της έκανε ιατρός Βελονιστής στο ιατρείο του. Η μάρτυρας κατηγορίας (η τρίτη μέχρι στιγμής), ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2011, επισκέφθηκε τον ιατρό για να χάσει βάρος και αυτός της ζήτησε να έρχεται τρεις φορές την εβδομάδα, 50 ευρώ κάθε φορά, για θεραπεία με βελονισμό και χάπια. Μαζί της πήγαινε και η αδελφή της και υποβλήθηκαν και οι δύο σε θεραπεία. Η 31χρονη έκανε θεραπεία με λέιζερ στη κοιλιά και στα πόδια. Η ίδια διαδικασία κράτησε και με μηχανήματα, φάρμακα και ενέσεις ξυλοκαϊνης.


Τον Σεπτέμβριο 2011, παρουσίασε μώλωπες στα πόδια και υπέθεσε ότι αυτά προήλθαν από την δουλειά της, ενώ δεν θυμόταν πως τα έπαθε. Σε κάποια άλλη στιγμή, συνέβη ένα επεισόδιο στο ιατρείο του ιατρού, όταν μια κοπέλα μπήκε μέσα και δημιούργησε σκηνές γιατί είχε υποψίες, ότι ο άνδρας της είχε ερωτικές σχέσεις με πελάτισσα του. Η 31χρονη, ήταν πάντα με την αδελφή της και δεν είχε αντιληφθεί ότι γινότανε κάτι τέτοιο. Αντιλήφθηκε επίσης σε κάποιο στάδιο για την πρώτη παραπονούμενη, μια 33χρονη να εισέρχεται στο ιατρείο και να ανταλλάσει τέτοια λόγια με τον γιατρό και παρατηρήθηκε μια έντονη λογομαχία.

«ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΝ ΦΙΛΙΑ». Η 31χρονη, ανέφερε ότι ο ιατρός βελονιστής της έστελνε μηνύματα στο κινητό, ότι την είχε ερωτευθεί και ότι ήθελε να πάνε μαζί στο Λας Βέγκας. Εκείνη θύμωσε διότι δεν δεχόταν κάτι τέτοιο και σταμάτησε να πηγαίνει στο ιατρείο του. Κατά την κατάθεση της στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας της ζητήθηκε να πει αν είχε ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο και αυτή απάντησε, αρνητικά, χαρακτηρίζοντας το ως ασύστολο ψέμα. Σε μια άλλη πτυχή της κατάθεσης της, ανέφερε ότι μπήκε από την μισάνοικτη πόρτα στο ιατρείο και είδε τον γιατρό να ανταλλάσει φιλιά με τη δεύτερη παραπονούμενη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, τέλος Αυγούστου 2011.

Τέλος, ανέφερε ότι η κατάθεση της στις 15 Δεκεμβρίου 2011, διήρκησε 6μιση ώρες και στο τέλος μεταφέρθηκαν με ταξί στο σπίτι της και την συνόδευε ο σύζυγος της. Τότε, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ευστάθιος Ευσταθίου, ρώτησε την μάρτυρα γιατί δεν ανέφερε το όνομα της δεύτερης παραπονούμενης για το επεισόδιο το οποίο αντιλήφθηκε στο ιατρείο του κατηγορούμενου και αυτή απάντησε «εγώ το είπα, δεν ξέρω γιατί δεν γράφτηκε στην κατάθεση». Πάντως, ανέφερε ότι γνώριζε την πρώτη παραπονούμενη.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ. Η ψυχίατρος Σούλλα - Ευπραξία Κλεάνθους ήταν η τελευταία μάρτυρας κατηγορίας και αναφέρθηκε στη ψυχολογική θεραπεία που έκανε στο ιατρό – βελονιστή όταν την επισκέφθηκε στο ιατρείο της στη Λευκωσία και στη πρώτη παραπονούμενη όταν την επισκέφθηκε χωριστά. Η κατάθεση της στο Αρχηγείο Αστυνομίας δόθηκε μετά την σύλληψη το ιατρού τον Δεκέμβρη του 2011 και όπως κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο, οι αστυνομικοί της είπαν ότι ο ιατρός συνελήφθη για βιασμό.

Ωστόσο ανέφερε ότι σε δύο περιπτώσεις, ο ιατρός και η πρώτη παραπονούμενη πήγαν μαζί στη Λευκωσία και εκείνη έμεινε στο αυτοκίνητο και τον περίμενε. Όπως είπε, ο ιατρός υπέφερε από αγχώδη διαταραχή, έκανε κατάχρηση χαπιών, είχε έντονο άγχος και αισθανότανε απογοήτευση με αποτέλεσμα να του χορηγήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η πρώτη παραπονούμενη παρουσιάσθηκε σε κακά χάλια, έκλαιγε συνεχώς και της χορήγησε αντικαταθλιπτικά χάπια. Ήθελε να πει στο άνδρα της τι της συνέβη αλλά φοβόταν και αισθανότανε απογοητευμένη «για τον χωρισμό της από τον ιατρό», ανέφερε η ψυχίατρος.

Η δρ. Κλεάνθους κατέθεσε ότι αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να σώσει δύο γάμους (του ιατρού και της πρώτης παραπονούμενης) και προσπάθησε να δώσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και τις κατάλληλες συμβουλές. Ωστόσο ενώ ο ιατρός την επισκέφθηκε 2-3 φορές το 2011, η πρώτη παραπονούμενη την επισκέφθηκε μόνο μία στις 29.7.2011 και δεν ξαναγύρισε, όπως ανέφερε.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ