2012-12-06 13:27:03
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η υποβολή αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών του Πύργου
Αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών του Πύργου, μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2013 για τους κατοίκους της περιοχής και μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα για όσους διαμένουν στο εξωτερικό, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από την Διεύθυνση Δασών.

Οι ημερομηνίες αυτές είναι καταληκτικές και όπως σημείωσε ο Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Αριστείδης Μίχος, καμία αντίρρηση δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση αυτών των ημερομηνιών.

Η αντίστροφη μέτρηση (των 60 ημερών για τους κατοίκους του εσωτερικού και των 80 ημερών για όσους διαμένουν στο εξωτερικό), από τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης για την υποβολή των αντιρρήσεων ξεκίνησε από χθες Τετάρτη.

«Οποιοσδήποτε έχει ένσταση- είτε επειδή μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική ενώ δεν είναι είτε επειδή έχει παραληφθεί να χαρακτηριστεί δασική ενώ είναι- μπορεί να καταθέσει αντίρρηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών στον Πύργο όπου έχουμε συστήσει γραφείο υποδοχής αντιρρήσεων. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους ενδιαφερόμενους καθώς πέραν των καταληκτικών αυτών ημερομηνιών καμία αντίρρηση δεν θα γίνεται δεκτή. Άλλωστε και η ηλεκτρονική πύλη του Κτηματολογίου που θα δέχεται την υποβολή αντιρρήσεων, στις 4 Φεβρουαρίου θα κλείσει».


Ο κ. Μίχος, απεύθυνε και έκκληση προς όλους τους πολίτες που θέλουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις να το πράξουν το συντομότερο δυνατό και όχι τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας τονίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η εξυπηρέτηση και το έργο τους θα δυσκολευτεί δεδομένου ότι υπάρχουν λίγα άτομα στο συγκεκριμένο γραφείο. «Παράκληση λοιπόν, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των 60 ημερών να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους. Θα είμαστε εδώ καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι δασικοί χάρτες έχουν αναρτηθεί τόσο εδώ όσο και στο Δασαρχείο και το Δημαρχείο Πύργου. Ο καθένας μπορεί να δει την περιοχή, να λάβει ενημερωτικό έντυπο υλικό και να πάρει ότι πληροφορίες χρειάζεται για να καταθέσει τις αντιρρήσεις του».

Ειδικό τέλος

Το ειδικό τέλος αντίρρησης έχει καθοριστεί στα 50 ευρώ έως και ένα στρέμμα και κλιμακώνεται μέχρι 4.000 ευρώ για έκταση μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων.

Οι αντιρρήσεις θα εξεταστούν από ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα συσταθεί για την αξιολόγηση τους. «Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αντιρρήσεις δεν γίνονται κατά της ιδιοκτησίας αλλά κατά του χαρακτήρα της έκτασης. Τι είναι δηλαδή δάσος και τι δεν είναι. Όχι λοιπόν κατά της ιδιοκτησίας, αν είναι δηλαδή ελληνικό δημόσιο ή ιδιωτική έκταση.

Αυτό το θέμα άλλωστε είναι ζητήματα του Κτηματολογίου που τρέχει μια παράλληλη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Επομένως οι αντιρρήσεις θα έχουν να κάνουν με το φωτοερμηνευτικό κομμάτι καθαρά, αν είναι δάσος ή όχι» σημείωσε ο κ. Μίχος.

Ημερίδα ενημέρωσης

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Μίχος βρίσκονται σε συνεργασία και συνεννόηση με το Δήμο Πύργου και τον Δήμαρχο προσωπικά προκειμένου να διοργανωθεί μια ημερίδα παρουσίαση των δασικών χαρτών για την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως είπε, ήδη παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον και δέχονται καθημερινά πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αντιρρήσεις, τον τρόπο κατάθεσης τους και πως συμπληρώνονται τα έντυπα αυτών. Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί άμεσα θα αναλυθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το θέμα των αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη.
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ