2012-12-05 08:47:52
Φωτογραφία για SOS ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Με θέμα την οργάνωση της επίσχεσης εργασίας από την 17η Δεκεμβρίου συνέρχονται σήμερα σε κοινή συνεδρίαση τα διοικητικά συμβούλια των ιδιωτικών κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων και των κέντρων αποκατάστασης. 

Αν κάτι τέτοιο ψηφιστεί, τότε οι ασθενείς θα υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ίδιοι το σύνολο των νοσηλίων και μάλιστα τοις μετρητοίς Τα αιτήματα των φορέων της ιδιωτικής υγείας είναι η πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των υπολοίπων των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, καθώς και η αναστολή του νέου ΕΚΠΥ (Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας) σχετικά με τη συμμετοχή των ασθενών και την «κατηγοριοποίηση με αδιαφανή κριτήρια των ιδιωτικών κλινικών και των λοιπών παρόχων».

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών απέστειλαν επιστολή προς τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

Πρώτον, ότι έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ μόλις μέχρι τον Μάιο και άρα τους οφείλονται οι υπόλοιποι μήνες. Ο ΕΟΠΠΥ οφείλει φέτος στις ιδιωτικές κλινικές 360 εκατ. ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία που απαρτίζουν τον ΕΟΠΥΥ άλλα 800 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2011.


Δεύτερον, ότι οι περισσότερες κλινικές έχουν να πληρώσουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανησυχούν και για το αν θα λάβουν μέσα στο Δεκέμβριο και το δώρο Χριστουγέννων.

Τρίτον, οι κλινικές οφείλουν εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ απλήρωτοι είναι και οι προμηθευτές για περισσότερους από δώδεκα μήνες! Μάλιστα, οι προμηθευτές απαιτούν πλέον μόνο μετρητά, προκειμένου να διαθέσουν τα προϊόντα τους…
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ