2012-12-04 21:13:28
Φωτογραφία για Παζάρια Ερντογάν σε Πούτιν για S 300!
Aνατολίτικης νοοτροπίας παζάρι και στον ίδιο τον Πούτιν πήγε να κάνει ο Ερντογάν. Για να τον κάνει να άρει τις διαφωνίες σχετικά με την τοποθέτηση αντιαεροπορικών -αντιβαλλιστικών πυραύλων Patriot (Πάτριοτ) στα τουρκο-συριακά σύνορα, του ελπίδες ότι μπορεί να αγοράσει η Τουρκία ...Ρωσικά πυραυλικά συστήματα για να τα τοποθετήσει εκεί!

Την ...πρόταση Ερντογάν στον Πούτιν αναφέρει η εφημερίδα  Hurriyet.

Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κατά την χθεσινή συνάντηση Ερντογαν –Πούτιν η τουρκική πλευρά συζήτησε την δυνατότητα αγοράς και ρωσικών συστημάτων αεράμυνας για να αντιμετωπίσει την απειλή από την Συρία. 

Η αναφερόμενη πρόταση Ερντογάν έχει όμως και άλλο αποδέκτη - εξ ού και ο χαρακτηρισμός : Αποτελεί ταυτόχρονα και πίεση προς ΗΠΑ -ΝΑΤΟ να αυξήσει τον αριθμό των Πάτριοτ ( Patriot )  που στέλνει στην Τουρκία! Διότι όπως έχουμε αναφέρει - και γράφει και ο τουρκικός τύπος σήμερα - η Άγκυρα θέλει 10 συστοιχίες Πάτριοτ και το ΝΑΤΟ στέλνει μόνο 3 - 2 από Γερμανία και 1 από Ολλανδία!


 Κατά την Hurriyet  η Τουρκία διαπραγματεύεται ακόμα την ανάπτυξη 10 συστοιχιών Patriot του ΝΑΤΟ στο έδαφός της προκειμένου να τις τοποθετήσει στην αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ,  την βάση ραντάρ στο Κιουρετσίκ  καθώς επίσης για τις περιοχές Γκαζίαντεπ, Καχραμανμαράς, Σανλιούρφα, Ντιγιάρμπακιρ , Μπάτμαν, Σιιρτ, Ελαζίγ, και Χατάϊ , επικαλούμενη την απειλή πυραυλικής επίθεσης από την Συρία. Όπως και ότι καθώς το καθεστώς Ασσαντ πνέει τα λοίσθια, για την Τουρκία,  μπορεί να κάνει απονενοημένες κινήσεις.

 Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ απαντώντας στο αίτημα της Συρίας , τόνισε ότι η Συρία δεν συνιστά άμεση απειλή για την Τουρκία , όπως συνιστά για το Ισραήλ και ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης των συστοιχιών Patriot. Ωστόσο έπειτα από την επιμονή της Άγκυρας, γράφει,  το ΝΑΤΟ συμφώνησε στην αποστολή 1-2 συστοιχιών Patriot από την Ολλανδία και άλλων 2 από την Γερμανία.Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες συστοιχίες Patriot για να καλύψουν όλες τις περιοχές που επιθυμεί η  Τουρκία. Ωστόσο η Άγκυρα επιμένει  και κάνει λόγο για ανάγκη αποστολής 10 συστοιχιών Patriot για την κάλυψη των παραπάνω περιοχών- και κάνει τα ''κόλπα'' με τα όσα λέει στον Πούτιν .

Πάντως η εγκατάσταση Patriot  στην Τουρκία - παρά τα όσα λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Rasmussenκαι η Άγκυρα - δεν είναι κατι που έχει κλείσει:Η Sabah αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ αναμένεται να απαντήσει εντός της εβδομάδας  στο αίτημα της Τουρκίας το οποίο θα συζητηθεί και σε συνάντηση υπουργών χωρών του ΝΑΤΟ με τον Ρώσο ΥΠΕΞ κ. Σεργκέί Λαβρόφ ! Επίσης υπενθυμίζεται ότι απαιτείται η έγκριση των Κοινοβουλίων Γερμανίας και Ολλανδίας για την αποστολή τους. 

Ο κ Rasmussen για να άρει τις διαφωνίες της Μόσχας διευκρίνισε ότι αποστολή των Patriot είναι η εξουδετέρωση τυχόν πυραυλικής επίθεσης από την Συρία και ότι δεν θα είναι δυνατή  η προσπέλαση τους στον συριακό εναέριο χώρο.

http://www.onalert.gr/stories/putin-erdogan-s300 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απάντηση ΥΠΕΞ στην Αλβανία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απάντηση ΥΠΕΞ στην Αλβανία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ