2012-12-04 21:10:09
Φωτογραφία για Μέρκελ: Η κρίση συνεχίζεται, αλλά η Γερμανία κερδίζει από αυτήν
Μια άκρως αποκαλυπτική ομιλία έκανε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης που αναμένεται να την επανεκλέξει για έβδομη φορά στην ηγεσία του κόμματος.

Η κυρία Μέρκελ επισήμανε αρχικά ότι είναι πολύ επιφυλακτική για να πει ότι το χειρότερο κομμάτι της κρίσης έχει περάσει αλλά στη συνέχεια θριαμβολόγησε για την πολιτική διακυβέρνηση της Γερμανίας από την ίδια τονίζοντας:

«Η κυβέρνηση είναι η καλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την Επανένωση. Οδηγήσαμε τη Γερμανία να βγει από την κρίση ισχυρότερη απ' ό,τι μπήκε σ' αυτή»

«Ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση, εμείς είμαστε ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ευρώπη», σημείωσε με έμφαση, λέγοντας: «Ολα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό».

Το 25ο συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών αναμένεται να κυλήσει χωρίς εκπλήξεις.

«Ισχυρή Γερμανία. Ευκαιρίες για όλους» είναι το κεντρικό του σύνθημα.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται ότι θα διεξαχθεί έντονη συζήτηση,

για τη φορολογικά ισότιμη αντιμετώπιση ομοφυλόφιλων ζευγαριών με τους γάμους ετερόφυλων καθώς και για το επίδομα προς τις μητέρες.

Αυτοί που διαφωνούν επιμένουν ότι ένα τέτοιο μέτρο, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει ως και 14 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Στην ομιλία της στο συνέδριο η κ. Μέρκελ στήριξε αυτήν την πρόταση, αλλά εκφράστηκε αρνητικά στο αίτημα για ισότιμη αντιμετώπιση ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ, στην ομιλία της τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους (FDP) του αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέσλερ και μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013.

Εξάλλου, η Ανγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της εντός του κόμματος, καθώς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 97,94%,το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Στη διάρκεια του προηγούμενου συνεδρίου της CDU, πριν δύο χρόνια, η Μέρκελ είχε επανεκλεγεί με 90,4% των ψήφων. Η ηγέτης της CDU θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013.

Η Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας επί 7 χρόνια και επικεφαλής της CDU επί έντεκα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ