2012-12-01 18:35:02
Φωτογραφία για Μέρκελ: Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις θα φέρουν αποτέλεσμα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι κατανοεί τις αμφιβολίες των συμπατριωτών της αναφορικά με τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, όμως επέμεινε ότι... η βοήθεια για την Αθήνα είναι προς το συμφέρον τόσο του Βερολίνου όσο και όλων των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή της στην Bild am Sonntag, μια ημέρα μετά την έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο του τελευταίου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι «βεβαίως και αισθάνομαι τον σκεπτικισμό πολλών πολιτών, και τον κατανοώ εν μέρει, καθώς η Ελλάδα συχνά στο παρελθόν έχει απογοητεύσει τους εταίρους της». 

«Έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από το νόμισμά μας… θέλω η Ευρώπη να έχει ένα ισχυρό μέλλον», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ έχει επανειλημμένως δηλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης ότι η στήριξη της Ελλάδας είναι κεντρικής σημασίας για τα συμφέροντα της Γερμανίας.


Στην συνέντευξή της κ. Μέρκελ φάνηκε να προσπαθεί να καθησυχάσει τις αυξανόμενες ανησυχίες ορισμένων γερμανών οικονομολόγων και νομοθετών ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο».

Η Merkel δήλωσε στην εφημερίδα ότι η κρίση πλήττει σκληρά την Ελλάδα, όμως οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα φέρουν αποτελέσματα.

Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλδημοκρατών, ότι δεν αποκαλύπτει το πλήρες εύρος της κατάρρευσης της Ελλάδας –και την πιθανότητα οι κυβερνήσεις να χρειαστεί να διαγράψουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους- ώστε να κερδίσει μια Τρίτη θητεία στις εκλογές του 2013.

«Γνωρίζω το καθήκον μου και λέω στους πολίτες τα πράγματα όπως είναι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που είναι καλύτερο για τη Γερμανία και την Ευρώπη και να προσπαθώ να διατηρώ ελαχιστοποιημένες τις οικονομικές συνέπειες και να αποφεύγω τα υπερβολικά ρίσκα», δήλωσε στην εφημερίδα.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ