2012-12-01 15:15:02
Φωτογραφία για Κι όμως… ο Ρόμνεϊ πίστευε ότι θα κερδίσει τις εκλογές
Οι πολιτικοί συντάκτες στις ΗΠΑ συζητούν μέχρι και σήμερα στα… καφέ ζυμώσεων που έχουν στην Ουάσινγκτον, τη βεβαιότητα που εξέπεμπαν οι επιτελείς του Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά και ο ίδιος ο πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης για επικράτησή τους στις... προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα.

Μια βεβαιότητα η οποία ήταν εξαρειτικά έντονη την παραμονή της εκλογικής αναμέτρησης, και είχε επηρεάσει και τον ίδιο τον Μιτ Ρόμνεϊ, που είχε απορρίψει πρόταση να ετοιμάσει εγκαίρως έναν λόγο για την αποδοχή της ήττας του από τον Μπαράκ Ομπάμα, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ήταν αναγκαίο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του αμερικανικού εντύπου New Republic, η βεβαιότητα την οποία εξωτερικεύε το στρατόπεδο του Μιτ Ρόμνεϊ είχε ως αφετηρία δημοσκοπήσεις τις οποίες πραγματοποιούσαν οι ίδιοι σε πολιτείες-κλειδιά. Έβλεπαν ότι σε αυτές τις swing states είχαν ελαφρύ προβάδισμα, και εκτιμούσαν ότι θα συγκέντρωναν τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων, για να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μιτ Ρόμνεϊ.


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν από το επιτελείο του Μιτ Ρόμνεϊ το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου στο Γουισκόνσιν, την Πενσιλβάνια, τη Μινεζότα, την Αϊόβα, το Κολοράντο και του Νιού Χαμσάιρ, ενώ η τελική εκτίμηση για την Φλόριντα ήταν ότι θα περνούσε στα χέρια του Μιτ Ρόμνεϊ. Για το Οχάιο, το επιτελείο Ρόμνεϊ παραδεχόταν ότι η μάχη ήταν too close to call.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι κάποιος κοντά στον Κυβερνήτη Ρόμνεϊ δεν ήταν σε θέση να… διαβάζει καθαρά τις δημοσκοπήσεις. Και δεν τον προετοίμασε κατάλληλα.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ