2012-12-01 09:45:05
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας της Ατζολετάκη προς τον Σαμαρά
Σε μια επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Γωγώ Ατζολετάκη περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά, λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων. Η αγαπημένη ηθοποιός, ορμώμενη από τα πρόσφατα αποτελέσματα του Eurogroup και τις πρωθυπουργικές δηλώσεις για την πετυχημένη έκβαση παροχής οικονομικής βοήθειας, αποφάσισε να μιλήσει έξω απ' τα δόντια μέσω ενός γράμματος με παραλήπτη τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. 

Μεταξύ άλλων, η Γωγώ Ατζολετάκη αναφέρεται στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα την οποία βιώνει, μέσω μιας ομάδας δράσης της οποίας είναι μέλος. «Ισως ακούτε για τον λαό που υποφέρει. Για την ένδεια. Για τα συσσίτια. Για τα χιλιάδες σπιτικά που διαβιούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Πληροφορίες - έτσι, κύριε Σαμαρά; Νούμερα! Αριθμοί! Στατιστικές… Ομως δεν είμαστε αριθμοί, κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Με συγκεκριμένες ανάγκες» γράφει η ηθοποιός και συγγραφέας. 


«Πρόσφατα, στην περιοχή όπου μένω, δημιουργήσαμε μια ομάδα δράσης για βοήθεια σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα. Κάνουμε κάτι πολύ απλό: Παραλαμβάνουμε από μερικούς φούρνους ψωμί και αρτοσκευάσματα που δεν διατέθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, και τα προωθούμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για το ψωμί, καθώς και σε ιδρύματα που παρέχουν συσσίτια σε δυσπραγούντες και αστέγους. Κάθε βράδυ γίνεται η ίδια διαδικασία.

»Η ομάδα μου -και εγώ προσωπικά- εργαζόμαστε μέχρι αργά τη νύχτα, ώσπου να γίνει ο διαχωρισμός των προϊόντων και η παράδοση σ’ αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για μια φραντζόλα ψωμί… Και ξέρετε, κύριε πρωθυπουργέ, με τι αγωνία περιμένουν τη σακουλίτσα τους; Ανθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, γυναίκες με άνεργους άντρες, που μεγαλώνουν παιδιά με 300 και 400 ευρώ, παππούδες που φυλάνε το κουλούρι ή το κέικ για να το δώσουν την άλλη μέρα στο εγγόνι κολατσιό για το σχολείο… Τους ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους, κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας; Ζουν εδώ, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!»
Espresso
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O XEIMΩΝΑΣ ANTE PORTAS....
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O XEIMΩΝΑΣ ANTE PORTAS....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ