2012-11-28 16:36:07
Φωτογραφία για Αχαιός κέρδισε τον διαγωνισμό για το πιο όμορφο μουστάκι
Η γιορτή της Σαρδέλας πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά στο όμορφο Βελημάχι Γορτυνίας. Οι κάτοικοι του οποίου έχουν όραμα και φρέσκιες ιδέες. Και έγινε για δεύτερη χρονιά διαγωνισμός το πιο όμορφο μουστάκι.

Με επιτυχία και φέτος έγινε ο διαγωνισμός μουστακιού, όμως δυστυχώς για εμάς, την πρωτιά μάς την πήρε φέτος η Αχαΐα. Πρώτος βγήκε ο κύριος Γ. Αλευρής από την Τριταία Πατρών. Παρ' όλο που οι Γορτύνιοι έχουν όμορφα μουστάκια, μπορώ να πω ότι ξεπερνούν και τους Κρητικούς, δυστυχώς όπως οι ίδιοι λένε ντρέπονται να λάβουν μέρος. Να θυμίσω στους παλιούς και να μάθουν οι νέοι ότι στους ήρωες του '21, όταν τους συλλαμβάνανε, για να τους εκδικηθούν τους έκοβαν το μουστάκι. Κίνηση, η οποία ήταν πολύ προσβλητική εκείνες τις μέρες, καλύτερα όπως έλεγαν να τους κόψουν το κεφάλι παρά το μουστάκι.

Ηταν σύμβολο δύναμης και ανδρισμού. Για τα πολύ μεγάλα μουστάκια υπήρχε μουστακοδέτης, τον οποίο το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο, τνο τοποθετούσαν ώστε να μην τσαλακώνεται η φόρμα του. Ετσι όπως καταλαβαίνετε, αγαπητοί μου φίλοι, όχι μόνο δεν πρέπει να ντρέπεστε, αλλά να καμαρώνετε γι' αυτό.


Για το μουστάκι έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια, ένα από αυτά είναι το «Ο Καπετανάκης που 'χει ντούγκλα το μουστάκι», υπάρχει όμως και ο ύμνος του μουστακιού, τον οποίο μπορείτε να δείτε όσοι ενδιαφέρεστε στο internet.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ήθελα να πω σε όλους του Αρκάδες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό αυτό, που θα επαναληφθεί και τον Αύγουστο του 2013.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ