2012-11-27 10:51:03
Φωτογραφία για Κόντρα εισαγγελέων με Τέντε για τις κινητοποιήσεις των δικαστών
H πρόεδρος της ΕΔΕ καλεί όλους τους συναδέλφους της να αγωνιστούν από κοινού Την αντίθεσή της στην πρόσφατη ενέργεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να ζητεί την εφαρμογή του «αστυνομικού μέτρου», όπως το χαρακτηρίζει, της περικοπής μισθού όσων δικαστικών λειτουργών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου, σε ανακοίνωσή της.

Αυτό γιατί παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες είναι και αντισυνταγματικές, σύμφωνα με την κ. Θάνου, πυροδοτούν νέες εντάσεις.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΔΕ καλεί όλους τους συναδέλφους της να αγωνιστούν από κοινού.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η κυρία Θάνου για σχόλιο συναδέλφου της, εισαγγελέα Εφετών, που υπηρετεί στη Ρόδο, ο οποίος σε εφημερίδα εκφράζει με «τρόπο απαράδεκτο, απαξιωτικό και προσβλητικό, σε βάρος της προσωπικότητας των συναδέλφων του μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αποκαλούντες αυτούς ως 'ασχημονούντες Κλαζομένιους'».


Η πρόεδρος της Ένωσης, τονίζει πως «η εκτόνωση της ιδιαίτερα τεταμένης κατάστασης στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από όλους, καθώς και συνεργασία και στήριξη των δικαστικών Ενώσεων από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, και κυρίως από τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Αυτό για «να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, η οποία, επιτέλους, πρέπει να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα και τη συνεισφορά του δικαστικού λειτουργήματος τόσο στην ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη και να επιδείξει το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που αρμόζει προς την ισότιμη με εκείνη δικαστική εξουσία».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ