2012-11-27 10:49:56
Φωτογραφία για Αντ. Σαμαράς: Καινούργια ημέρα για τους Ελληνες
«Ολα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Ελληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινά μια καινούργια ημέρα για όλους τους Ελληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία στις Βρυξέλλες. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Ευ. Βενιζέλος για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα έπειτα από εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρη στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σε εμάς τις Ελληνίδες και τους Ελληνες εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντ. Σαμαράς ήταν κατά τη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τις Βρυξέλλες και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, όσο και με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μίλησε τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να τους κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις και παράλληλα για να υπάρξει συντονισμός.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος παρέμεινε όλη τη νύχτα στο γραφείο του μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, κ. Λαζαρίδη, Σταμάτη και Μπούρα, επεσήμανε στους κυβερνητικούς του εταίρους την ανάγκη να υπάρξουν ψύχραιμες αντιδράσεις και σε κάθε περίπτωση να συντονιστούν, έτσι ώστε να εμφανιστούν με ενιαία φωνή, όπως ακριβώς συνέβη και μετά την τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν και δεσμεύθηκαν ότι οι τοποθετήσεις τους θα είναι στο ίδιος μήκος κύματος με εκείνη του πρωθυπουργού. Αργά χθες το απόγευμα κι ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup μετρούσε ήδη έξι ώρες διάρκειας, ο κ. Σαμαράς ζήτησε και μίλησε με τον κ. Ζ.-Κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του επεσήμανε πως δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια και πως είναι ανάγκη να υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους της Ελλάδας και παράλληλα η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης. Ο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά και μάλιστα του υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να υπάρξει λύση. Επανέλαβε πως σταθερή του θέση είναι ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και πως τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης και του ΔΝΤ να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ