2012-11-25 19:34:17
Φωτογραφία για Nov 24 2012 Έτσι σπιλώνουν διεθνώς την Ελλάδα οι πράκτορες της Άγκυρας!
  Πολυμέτωπη επίθεση κατά της χώρας μας στα διεθνή φόρα για δήθεν παραβίαση των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης σε θέματα ιθαγένειας, θρησκευτικών και εκπαιδευτικών ελευθεριών, αλλά και του δικαιώματος ίδρυσης συλλόγων. Πλήρης απουσία βεβαίως ελληνικού αντιλόγου για μια ακόμη φορά  Τα προβλήματα της "Τουρκικής" Μειονότητας Δυτικής Θράκης θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία "Τούρκων" Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ/D.E.B) μαζί και με την οργάνωση Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα (HRWF/Human Rights Without Frontiers)που εδρεύει στις Βρυξέλλες και τον ευρωβουλευτή François Alfonsi, διοργανώνουν την 28 Νοεμβρίου 2012, διάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Στη διάσκεψη της οποίας οικοδεσπότης θα είναι ο ευρωβουλευτής της Ομάδας Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Intergrup Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνοτικών Ομάδων και Γλωσσών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, François Alfonsi (Γαλλία), θα συζητηθούν τα προβλήματα της  "Τουρκικής" Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.Στη διάσκεψη, η επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αποτελεσμάτων της διερευνητικής της επίσκεψης


Στην διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες ως αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ και του Κ.Ι.Ε.Φ, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Χαλήτ Χαμπίπογλου και ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Ε.Φ Μουσταφά Αλή Τσαβούς, θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Τον συντονισμό της διάσκεψης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Hans Heinrich Hansen, ο οποίος είχε επισκεφτεί την περιοχή την 16-20 Οκτωβρίου 2012 μαζί με τον ευρωβουλευτή François Alfonsi και τον Willy Fautre από την HRWF. Ο οικοδεσπότης της διάσκεψης, François Alfonsi, θα συμμεριστεί με τους συμμετέχοντες τις παρατηρήσεις του σχετικά με την διερευνητική επίσκεψη. Με τη σειρά του και ο Διευθυντής της HRWF, Willy Fautre, θα παρουσιάσει την έκθεση συμπερασμάτων και θα συμμεριστεί τις απόψεις του σχετικά με την διερευνητική επίσκεψη.

Στη διάσκεψη, ο αρθρογράφος της εφημερίδας “Γκιουντέμ” και Πρόεδρος της Π.ΕΚ.Ε.Μ (Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας της Δυτικής Θράκης) Τζεμήλ Καπζά και εν ονόματι της  "Τουρκικής"  Ένωσης Ξάνθης ο Σινάν Καβάς, θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στο πεδίο της ελευθερίας του τύπου και ίδρυσης σωματείων/συλλόγων.

Η Ε.ΟΤ.Δ.Θ συναντήθηκε με τον με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Nils Muižnieks -

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ. Χαλήτ Χαμπίμπογλου και η Σεϊχαν Σαρίτζα, μέλος της Ομάδας Διεθνών Διεργασιών και Λόμπι της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Nils Muižnieks και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η "Τουρκική" Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σε θέματα αυτοπροσδιορισμού, θρησκείας και εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση όπου παραβρέθηκαν και εμπειρογνώμονες της Επιτροπείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χαλήτ Χαμπίπογλου, τονίζοντας αρχικά το γεγονός της αύξησης των επιθέσεων μίσους κατά της "Τουρκικής" Μειονότητας της Δυτικής Θράκης μετά την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ανέφερε τις επιθέσεις και στις διαδηλώσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Δυτική Θράκη.

Στην συνάντηση, ο Πρόεδρος Χαμπίμπογλου αναφέρθηκε και στους 60 χιλιάδες Δυτικοθρακιώτες Τούρκους οι οποίοι έχασαν την ιθαγένεια τους βάση του καταργηθέν 19ου άρθρου του Κώδικα περί της Ελληνικής Ιθαγένειας

Επίσης, ο Χαμπίπογλου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σε θρησκευτικά ζητήματα, λέγοντας ότι δεν της επιτρέπεται να εκλέξει τους θρησκευτικούς της ηγέτες. Ο Χαμπίμπογλου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι, παρά την ύπαρξη εδώ και τρία χρόνια ιμάμη στο “Τέμενος Ιμπραήμ Πασά” της Ρόδου, που είχε οριστεί από την κοινότητα, χωρίς να υπάγεται στην αρμοδιότητά της, η Μουφτεία της Διδυμοτείχου διόρισε άλλον στη θέση του.

Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά προβλήματα, ο Χαμπίμπογλου θύμισε την περίπτωση των 20 παιδιών που δεν τους επιτράπηκε να εγγραφούν στο " Τουρκικό" Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείου Εχίνου, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν λάβει εκπαίδευση από τα δημόσια νηπιαγωγεία όπου η εκπαίδευση παρέχεται μόνο στην Ελληνική γλώσσα , ενώ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος επέτρεψε στα παιδιά αυτά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δημοτικού.

Ο Χαμπίπογλου, αναφερόμενος επίσης, στην επίσκεψη της επιτροπής αποτελούμενης από τον ευρωβουλευτή François Alfonsi, τον διευθυντή της οργάνωσης «Ανθρώπινα δικαιώματα Χωρίς Σύνορα» (HRWF) Willy Fautre και τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Hans Heinrich Hansen που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-20 Οκτωβρίου του 2012 στην περιοχή, καταγράφοντας τις παραβιάσεις μειονοτικών αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι η έκθεση συμπερασμάτων αυτής που συντάχθηκε από τον διευθυντή της HRWF Willy Fautre, θα ανακοινωθεί στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

/www.abttf.org

*Ο τίτλος της  ανάρτησης και η πρώτη παράγραφος είναι απο τον Ιστότοπο Proxeneio-stop.org/
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LIVE: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LIVE: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ