2012-11-25 13:15:05
Φωτογραφία για Φιλανθρωπικές συναυλίες αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι σε Λευκωσία και Λάρνακα
Δυο βραδιές «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι» με μερικά από τα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό ορχηστρικά και τραγούδιά του, δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Λευκωσία την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς και στη Λάρνακα στις 3 του Δεκέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Η παράσταση στη Λευκωσία αρχίζει στις 18.30 και αυτή της Λάρνακας στις 20.30. 

Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι διοργανωτής της συναυλίας στην Λευκωσία είναι η Φιλόπτωχος Αδελφότης Αγίων Ομολογητών, η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και τα όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Μελάθρου Αγάπης Αγίων Ομολογητών.

Αναφορικά με τη συναυλία της Λάρνακας, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, αυτή διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Για τη Στήριξη Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάιμερ και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουλουτζιάτη, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.


Στις δύο συναυλίες, πιάνο παίζει η Καθηγήτρια Μουσικής και σολίστ, Μαρία Λουκαΐδου-Schröder, βιολί ο νεαρός Μάριος Παύλου, ενώ στο τραγούδι η γνωστή μεσόφωνος Καίτη Οικονομίδου. Απαγγελία από τους Νεόφυτο Νεοφύτου και Όλγα Πιερίδου.

Η τιμή για το εισιτήριο εισόδου έχει καθοριστεί μόλις στα 10 ευρώ. 

Στο Δελτίο Τύπου παρατίθενται λόγια του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος σε κάποια στιγμή της ζωής του δήλωσε πως «πιστεύω ότι η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα, γιατί το τραγούδι μάς ενώνει μέσα σ’ ένα μύθο κοινό».

Ο Μάνος Χατζιδάκις συνεχίζοντας είπε ότι «κι όπως στον χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για ν’ ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις, έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για ν’ ακολουθήσουμε μαζί, τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις». 

Κι όσο για τον κοινό μύθο που δεν υπάρχει στις μέρες μας, τον σχηματίζουμε καινούριο κι απ’ την αρχή κάθε φορά. Κάθε φορά που νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να τραγουδήσουμε», είπε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 23 Οκτωβρίου του 1925 και πέθανε στην αγαπημένη του Αθήνα στις 15 Ιουνίου 1994.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ