2012-11-23 14:56:48
Φωτογραφία για Hacker στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ
Ισχυρή κυβερνοεπίθεση με υποκλοπή δεδομένων και ταυτόχρονη αλλοίωση ιστοσελίδας, δέχτηκε πριν από μερικές ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (www.thpa.gr).

Ο άγνωστος πρωτοεμφανιζόμενος hacker με το ψευδώνυμο [PAOK] σε μήνυμα που απέστειλε προς το SecNews, ανέλαβε την ευθύνη αναφορικά με την επίθεση στην ιστοσελίδα τουΟΛΘ.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένα ευρωπαϊκό λιμάνι, φυσική διέξοδος της οικονομικής δραστηριότητας των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Εξυπηρετεί τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των χωρών αυτών για εισαγωγή και εξαγωγή πρώτων υλών, καταναλωτικών προϊόντων και κεφαλαιουχικού εξοπλισμού.

Το λιμάνι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διαδραματίζοντας παράλληλα έναν ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια της Β. Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο, να εδραιωθεί ως οικονομικό σταυροδρόμι στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην περιοχή του λιμανιού είναι εγκατεστημένα:


ΤελωνείοΣταθμός Υγειονομικού Κτηνιατρικού ΕλέγχουΓενικό Χημείο του ΚράτουςΚλιμάκιο και Γραφείο του Οργανισμού Σιδηρόδρομων ΕλλάδοςΠυροσβεστικός ΣταθμόςΠλοηγική Υπηρεσία (Επικοινωνία VHF Κανάλι 12, Εμβέλεια 16-24 χιλιόμετρα)Εταιρίες Ρυμουλκών (Επικοινωνία με ραδιοτηλέφωνα και VHF Κανάλι 8)Εταιρίες Lashing/Unlashing

Ο άγνωστος κατόρθωσε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ και να αναρτήσει μήνυμα στην κεντρική ιστοσελίδα. Δεν είναι γνωστό αν ο hacker με το ψευδώνυμο [PAOK] δημιούργησε άλλες δυσλειτουργίες στην ιστοσελίδα ή σε τι βαθμό απέκτησε πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα του Οργανισμού ή άντλησε ευαίσθητα δεδομένα. Στο μήνυμά του ο [PAOK] εναντιώνεται προς τους Έλληνες πολιτικούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο [PAOK] στο μήνυμά του “διαθέτει πλήρη λίστα προσωπικών στοιχείων, διευθύνσεων και κωδικών πρόσβασης των εργαζομένων”, ενώ υποδηλώνει σαφώς την αδυναμία που εντόπισε η οποία του επέτρεψε “php upload και ανάρτηση shell ώστε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στον διακομιστή”.

Πηγή: SecNews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ