2012-11-21 19:30:10
Φωτογραφία για Mινιμαλισμός και φολκλόρ
Σε μια δανέζικη βίλα της δεκαετίας του '60, κλασικά κομμάτια της εγχώριας σχεδιαστικής σκηνής και έθνικ ευρήματα συνυπάρχουν με τέτοιο τρόπο ώστε το σπίτι να μη θυμίζει ψυχρό εκθεσιακό χώρο.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του '60, ο αρχιτέκτονας Knud Andersen σχεδίασε στην Οντένσα μια διώροφη βίλα 380 τετραγωνικών μέτρων για τον εαυτό του. Σήμερα σε αυτό το σπίτι ζουν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος design Brandts Indoor, οι οποίοι ενδυνάμωσαν το αρχιτεκτονικό ύφος του με δάπεδα από σχιστόλιθο, χάλκινες λεπτομέρειες στις οροφές και τα παράθυρα και ξύλο teak στις πόρτες και τη σκάλα.

Το παλιό ατελιέ του αρχιτέκτονα –ακριβώς δίπλα στο σπίτι– αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο για την επιλογή του ζευγαριού, που εκεί στέγασε το εργαστήρι και το φωτογραφικό στούντιό του.

Όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια Sara Schmidt Hauge, ένας ακόμη παράγοντας που έκανε τη διαφορά για την αγορά και την ανακαίνιση του σπιτιού ήταν το μεγάλο τζάκι, που μοιάζει με γλυπτό και παρέχει το ιδανικό φόντο για την έκθεση διαφόρων σουβενίρ από ταξίδια: μια αφρικανική μάσκα, ένα αναλόγιο για το Κοράνι από τη Μέση Ανατολή, μαξιλάρια επενδυμένα με ύφασμα suzani από το Ουζμπεκιστάν του 1900
. Τα ευρήματα που πρωταγωνιστούν και στο κατάστημα της Sara βρίσκουν στο νέο σπίτι αρκετό χώρο για να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητές τους και παράλληλα συνταιριάζονται με έπιπλα όπως η καρέκλα του αγαπημένου της σχεδιαστή Hans Wegner.

Η λειτουργικότητα υπήρξε η βάση για το σχεδιασμό του σπιτιού. Μια λειτουργικότητα που έχει στόχο την ποιότητα στην καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, η κουζίνα έχει χτιστεί έτσι ώστε όποιος μαγειρεύει να έχει θέα στον κήπο. Για τη Sara είναι σημαντικό να διατηρεί η οικογένειά της την επαφή της με τη φύση και τις εναλλαγές των εποχών, παρόλο που ζουν στην πόλη. Οι εργασίες της ανακαίνισης διήρκεσαν ένα χρόνο και δόθηκε μεγάλη προσοχή στην αφαίρεση κάθε προσθήκης ώστε το σπίτι να φανερώσει την αυθεντική μινιμαλιστική μορφή του.

 

 

Για τη διακόσμηση προτίμησαν ένα δημιουργικό mix and match: έθνικ και design κλασικά στοιχεία σε ένα μινιμαλιστικό αρχιτεκτονικό πλαίσιο. Μάλιστα, για να μη φαίνονται απρόσωπα τα design κλασικά έπιπλα, επιχείρησαν τολμηρούς συνδυασμούς, όπως το να βάλουν μία καρέκλα του Mogens Koch δίπλα σε δύο ινδικά τραπεζάκια. Με αυτό τον τρόπο κάθε δωμάτιο αποπνέει ζεστασιά και δεν θυμίζει γκαλερί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κρεβατοκάμαρα με το κλινοσκέπασμα από τη Συρία, το μαρμάρινο τραπεζάκι όπου σε ένα πιάτο από το Μαρόκο η ιδιοκτήτρια φυλάει τα κοσμήματά της και το μεταλλικό σταυρό από την Αιθιοπία.

  http://www.deconow.gr 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ