2012-12-19 10:51:53
Φωτογραφία για Φολκλόρ, η νέα εικαστική μόδα,
Τα νέα αντιβιοτικά τα οποία βασίζονται σε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τα υπάρχοντα εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ άλλων αποτελεσματικά ενάντια στο νοσοκομειακό υπερβακτήριο ΜRSA

Η νέα πρόταση της γκαλερί Σκουφά δεν έχει να κάνει με κάποια ατομική έκθεση ΄Ελληνα ή ξένου καλλιτέχνη. «Greek Designers» είναι ο τίτλος της καινούργιας έκθεσης που διοργανώνει η γνωστή αίθουσα τέχνης του Κολωνακίου σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί το Ελληνικό design έχοντας ως κριτήριο την κουλτούρα, τις παραδοσιακές τεχνικές και τα εγχώρια υλικά. Η ιδέα πίσω από την έκθεση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα μόνο υλικό, το ξύλο ελιάς, και η παραγωγή να γίνει από έναν μάστορα στην Κέρκυρα που ειδικεύεται στην ελιά. Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, ο καθένας από τους σχεδιαστές που συμμετέχουν σ' αυτή σχεδίασε 1-3 μικρά αντικείμενα εμπλουτίζοντάς τα με την σύγχρονη ελληνική κουλτούρα και τρόπο ζωής.


 «Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τη νέα παράδοση και να εξελίξουμε το φολκλόρ στη νέα του εκδοχή», μας λέει ο Γιάννης Καλλιγάς της γκαλερί Σκουφά. «΄Ενας ακόμα σκοπός μας είναι να δώσουμε ερεθίσματα ώστε να κινηθεί η αγοραστική κίνηση των τουριστών που θα βρεθούν στην πόλη την περίοδο των γιορτών».

 Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για κατασκευές προέρχονται μόνο από κλαδέματα, πράγμα που καθιστά την εκμετάλλευση των ελαιόδεντρων εντελώς βιώσιμη, ενώ η κοπή τους γίνεται πάντα με άδεια από της αρχές

Κι όσο για τις τιμές των έργων; «Οι τιμές των αντικειμένων είναι απολύτως λογικές από 8 μέχρι 450 ευρώ. Είναι μια ευκαιρία υποστήριξης των Ελλήνων σχεδιαστών και κατασκευαστών», απαντά. Συμμετέχουν οι designers: Απόστολος Πορσανίδης, Μυρτώ Ζηρίνη, Greece is for lovers, Μαρία Γκίζη, Δημήτρης Παπακυριάκος, Γιάννης Γκίκας, Σέργιος Φωτιάδης, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Δημήτρης Σταματάκης, Άκης Γκούμας, Ευάγγελος Βασιλείου, Σωτήρης Λάζου, Ancient Greek Sandals, Studiolav.

Διάρκεια έκθεσης: 8 Δεκεμβρίου - 10 Ιανουαρίου 2013

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673 Τηλ. 210-3643025, 210-3603541

Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Τετ - Σαβ 10:00-15:30, Τρ - Πεμ - Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ