2012-11-21 19:29:07
Φωτογραφία για Το χρωματιστό διαμέρισμα ενός στυλίστα στη Δανία
Το μοντέρνο διαμέρισμα που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, μπορούμε εύκολα να το χαρακτηρίσουμε ως τη γιορτή του χρώματος. Και όμως, αν και φουλ στο χρώμα, το συγκεκριμένο σπίτι, αποπνέει μία γαλήνη και μία φρεσκάδα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως αν χρησιμοποιηθεί σωστά, κάνει θαύματα. Μια που πρόκειται για εργένικο σπίτι, οι χρωματισμοί που επιλέχθηκαν είναι οι τόνοι του γαλάζιου κυρίως, με πινελιές από εντονότερα χρώματα σε έπιπλα και ταπετσαρίες.

Ο μπλε καναπές ζωντανεύει με τα μαξιλάρια στους κόκκινους τόνους, ενώ παράλληλα δημιουργεί το ιδανικό φόντο για το φλούο κίτρινο τραπεζάκι που το συνοδεύει. Οι ταπετσαρίες που έχουν επιλεχθεί από τον ιδιοκτήτη, παραπέμπουν είτε  σε Vintage διακόσμηση των 70’ς είτε σε ρομαντικές εικόνες, όπως συμβαίνει τόσο με την τοιχογραφία που στολίζει τον τοίχο πλάι στην είσοδο, όσο και με την παλ ταπετσαρία του  υπνοδωματίου.  Ο ιδιοκτήτης, στυλίστας στο επάγγελμα, έχει συνηθίσει στη δουλειά του να πρεσβεύουν τη χρήση πολλών χρωμάτων και την αποφυγή του μονότονου και συμβατικού λευκού. Είναι βέβαια έκπληξη για τους επισκέπτες του, το πόσο γαλήνια λειτουργούν τα χρώματα που έχει επιλέξει, και το γεγονός πως δεν βαραίνει ο χώρος, ακόμη κι αν –όπως παινεύεται κι ο ίδιος- δεν έχει αφήσει ούτε έναν τοίχο λευκό.


Αν και πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα, οι λύσεις που έχει δώσει ο ίδιος, το καθιστούν λειτουργικό και ευχάριστο. Ο χώρος γραφείου εύκολα γίνεται τραπεζαρία, ενώ οι διάφανες καρέκλες της Κartell  που τη συνοδεύουν, όμορφα και χωρίς ιδιαίτερο βάρος, στολίζουν την είσοδο του διαμερίσματος.  Οι έξυπνες ιδέες διακόσμησης, όπως η τοποθέτηση ταπετσαρίας στο έπιπλο πλάι στο κρεββάτι και οι κενές κορνίζες ακουμπισμένες απλά στην κονσόλα του υπνοδωματίου, μας καλούν να τις αντιγράψουμε για να δώσουμε κι εμείς περίσσιο στυλ στο σπίτι μας. Στυλίστας είναι ο ιδιοκτήτης…  κάτι παραπάνω θα ξέρει!

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ