2012-11-17 13:24:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Μπαίνει λουκέτο στη Διακίδειο Σχολή
«Λουκέτο» μπαίνει στην ιστορική Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών, αφού τα οικονομικά διαθέσιμα, εξαντλούνται σε δύο μήνες!

Άκαρπες αποδείχθηκαν έως τώρα οι προσπάθειες του Δ.Σ. της Σχολής, για να βρεθούν τα αναγκαία χρηματικά κονδύλια, αφού τόσο ο Δήμος Πατρέων, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήλωσαν οικονομική αδυναμία να συνδράμουν το έργο της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών είναι πρεσβυγενές Σωματείο, που λειτουργεί στην Πάτρα από το 1877, έχει συνδεθεί στενά με την πολιτιστική ζωή της Αχαϊκής Πρωτεύουσας και έχει συμβάλει καταλυτικά στην εν γένει πνευματική καλλιέργεια της Πατραϊκής κοινωνίας και ιδιαίτερα των λαϊκών και εργαζομένων τάξεων.

Όπως λέει στον «Κ», ο πρόεδρος της Διακιδείου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, τα έξοδα που απαιτούνται για την λειτουργία της Σχολής είναι μεγάλα: Χρήματα για την συντήρηση της αίθουσας, μισθοδοσία επιστάτη, δαπάνες φωτισμού, ύδρευσης, εκτύπωση προσκλήσεων και προγραμμάτων, φιλοξενία ομιλητών κ.ά..


ΚΟΠΗΚΕ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Ακόμα και με χρήματα από την τσέπη των μελών του Δ.Σ. αντιμετωπίζονται πλέον τα λειτουργικά κόστη της Διακιδείου, αφού η Σχολή στερείται ιδίων πόρων. Μόνη πηγή εσόδων είναι οι ελάχιστες ετήσιες συνδρομές των μελών της και μία ετήσια επιχορήγηση την οποία παρείχε ο Δήμος Πατρέων.

Εδώ και δύο χρόνια όμως, η χορηγία αυτή διεκόπη και ως εκ τούτου η Διακίδειος Σχολή οδηγείται σε αναστολή της λειτουργίας της, αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδά της.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Μιλώντας στον «Κ», ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, απευθύνει δραματική έκκληση προς τους αρμοδίους φορείς της πόλεως και όχι μόνο «για οικονομική στήριξη και ενίσχυση, για την επιβίωση της ιστορικής Διακιδείου Σχολής και συνέχιση της πολιτιστικής προσφοράς της στην πόλη των Πατρών».

Όπως σημειώνει ο κ. Αθανασόπουλος «το βήμα της Σχολής τίμησαν κατά καιρούς - και εξακολουθούν να τιμούν - Κληρικοί όλων των βαθμίδων, Ακαδημαϊκοί και Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, Πρυτάνεις Πανεπιστημίων, Λογοτέχνες, Πολιτικοί και λοιποί Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων.

Έτσι η Διακίδειος δίκαια θεωρείται, ως το τελευταίο πνευματικό προπύργιο της Πάτρας! Θα κάνουμε τα πάντα για να το κρατήσουμε όρθιο!»

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ