2012-11-17 13:18:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Ενεργοποιείται εκ νέου το «Ταμείο Μολυβιάτη»
Ενεργοποιείται μετά από τριετή και πλέον περίοδο το πρ. «Ταμείο Μολυβιάτη» που -όπως είναι γνωστό- αφορά τα χρήματα από δωρεές φυσικών και νομικών προσώπων υπερ των πυροπλήκτων κατοίκων της Ηλείας μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία κατανέμεται πίστωση ύψους 24 εκ. ευρώ στην πυρόπληκτη Ηλεία από το «Ειδικό Ταμείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών» στο οποίο έχουν περιέλθει τα χρήματα του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη».

Η απόφαση αυτή εστάλη προς υπογραφή και στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών και στη συνέχεια θα κινηθεί η διαδικασία εκταμίευσης των χρημάτων.

Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει -ύστερα από πρόταση της Π.Ε Ηλείας- έτοιμο κατάλογο ώριμων έργων για να χρηματοδοτηθούν αφού πρώτα γίνει νέα αξιολόγηση από την Περιφέρεια, ώστε τα έργα που θα γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές να βοηθήσουν αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει σωρεία παρεμβάσεων από βουλευτές και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαρ. Καφύρα, ενώ πρόσφατη είναι η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ