2012-11-14 06:27:34
Φωτογραφία για Ορισμός ζωνών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κόκκινου σκαθαριού
Με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, οριοθετούνται ζώνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του... επιβλαβούς οργανισμού Rhynchophorus ferrugineus στις μη μολυσμένες περιοχές. Έτσι ορίζονται:

•Ως Μολυσμένες Ζώνες τις περιοχές που καλύπτουν αντίστοιχα οι κτηματικές περιφέρειες των ΤΚ Δοξαρού και Χώνους της ΔΕ Κουλούκωνα και του οικισμού Μπαλί της ΤΚ Μελιδονίου καθώς και της ΤΚ Χουμερίου της ΔΕ Γεροποτάμου του Δήμου Μυλοποτάμου. Επίσης τις περιοχές που καλύπτουν αντίστοιχα οι κτηματικές περιφέρειες των ΤΚ Αγίας Γαλήνης της ΔΕ Λάμπης του Δήμου Αγίου Βασιλείου και των ΤΚ Ατσιπόπουλου και Σαϊτουρών της ΔΕ Νικ. Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης.

•Ως Ζώνες απομόνωσης τις περιοχές που εκτείνονται 10 χιλιόμετρα περιμετρικά των ορίων των των παραπάνω οικισμών ή Τοπικών Κοινοτήτων.

Σκοπός της οριοθέτησης είναι η αποφυγή της εξάπλωσης του επιβλαβούς εντό-μου στις μη προσβεβλημένες περιοχές.


Στις μολυσμένες Ζώνες οι κάτοχοι των προσβεβλημένων φυτών θα πρέπει:

Α. Να γνωστοποιούν άμεσα στο τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κάθε περιστατικό προσβολής (ενέργεια που θα πρέπει να γίνεται σε οποιοδήποτε ση-μείο του νομού κι αν παρουσιαστεί η προσβολή).

Β. Εφόσον η προσβολή είναι σε αρχικό στάδιο υπό την εποπτεία της υπηρεσίας να προχωρούν στην μηχανική εξυγίανση-μικροχειρουργική των προσβεβλημένων φοινικοειδών, αφού προηγουμένως εφαρμόσουν την ανάλογη προληπτική και θεραπευτική αγωγή με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Σε περίπτωση προχωρημένης προσβολής, όπου το κορυφαίο μερίστωμα έχει κατα-στραφεί και παρατηρείται το χαρακτηριστικό «ομπρέλιασμα» των δέντρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όλα τα προσβεβλημένα φοινικόδεντρα, υπό την εποπτεία της υπηρεσίας:

1.Κόβονται άμεσα από την βάση τους.

2.Τεμαχίζονται ή θρυμματίζονται.

3. Στη συνέχεια μεταφέρονται τυλιγμένα μέσα σε δίχτυα διαμέτρου οπής pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Turbo χάμστερ [Video]
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Turbo χάμστερ [Video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ