2012-11-14 06:22:36
Φωτογραφία για Τρεις δόσεις σε μία;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα θα λάβει το σύνολο της δόσης του... δανείου ύψους 44 δισ. ευρώ σε μια, εφάπαξ πληρωμή.

Πρόκειται, σύμφωνα με προδημοσίευση αυριανού ρεπορτάζ της Bild, για εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου του 2012 -ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για 5 δισ. από το τρίτο τρίμηνο και για 8,3 δισ. από το τέταρτο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Γερμανία την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού για το 2012.

Η φήμη προκάλεσε έντονη ανοδική αντίδραση του ευρώ και κατακόρυφη πτώση του δολαρίου σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά νομίσματα.

Όπως αναφέρει η Bild, η Γερμανία σχεδιάζει να «πακετάρει» σε μια, τρεις πληρωμές της δόσης. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς για το δημοσίευμα, απάντησε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για τη δόση.


Παρ' όλα αυτά, η αντίδραση των αγορών στη φήμη ήταν άμεση και έντονη με το ευρώ να εκτινάσσεται πάνω από το 1,2700.

Δεν διαψεύδει η Αθήνα

Δεν διαψεύδεται επί της ουσίας, από το υπουργείο Οικονομικών, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα μια συνολική δόση άνω των 44 δισ. ευρώ, καθώς κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη».

Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».
epikaira
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ