2012-11-14 06:21:02
Φωτογραφία για Έχοντας σαν όπλο… την κατσικανιά!
Η ιστορία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής.

Στη “Χώρα του Ταγκό” οι κοκκινομάλληδες θεωρείται ότι φέρνουν μεγάλη γρουσουζιά.

Όταν, λοιπόν, η ομάδα σου αντικρίζει κατάματα το φάσμα του υποβιβασμού, οφείλεις να χρησιμοποιήσεις όλα τα όπλα που διαθέτεις, ακόμα κι έναν κοκκινομάλλη!

Αυτό έκανε και η Σαν Λορένσο, την περασμένη σεζόν, για να μην πέσει κατηγορία.

Η (τραγελαφική) ιστορία ξεκινά από τον Φράνκο Ρομπλέδο, έναν πιτσιρικά που αγωνίζεται στις μικρές ομάδες της Σαν Λορένσο σαν αριστερό μπακ και έχει την “ατυχία” να διαθέτει κόκκινη κόμη.

Ο Ρομπλέδο, όταν οι “μεγάλοι” της Λορένσο παίζουν εντός έδρας είναι, όπως και πολλοί συμπαίχτες του, γίνονται ball boy.

Η ομάδα, λοιπόν, έβαζε τον Ρομπλέδο να χαιρετάει πριν τα ματς τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στη συνέχεια να κάθεται πίσω από το τέρμα του και να δίνει την μπάλα. Φήμες αναφέρουν ότι πριν επιστρέψει την μπάλα, ψιθύριζε κάποια λόγια για να μεταδώσει την κατσικανιά που κουβαλά, στον αντίπαλο πορτιέρο.


Το όνομα του πιτσιρικά έγινε γνωστό σε όλη την Αργεντινή μετά το 3-2 της Σαν Λορένσο με τη Νιούελ’ς, ένα παιχνίδι που ανέλαβε προσωπικά να γυρίσει ο ίδιος.

Η… ιεροτελεστία αυτή ξεκίνησε όταν ο 16χρονος ποδοσφαιριστής διάβασε σε ένα φόρουμ της ομάδας, ένα σχόλιο κάποιου οπαδού που ανέφερε “Φτάνει πια με το κοκκινομάλλικο ball boy”.

Αφού του πήρε κάποιες μέρες στεναχώριας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το… χάρισμά του προς όφελος της ομάδας.

Μάλιστα, επειδή η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, αρκετοί τερματοφύλακες δε δέχονταν να πάρουν μπάλα από το συγκεκριμένο ball boy!

Ακραίο παράδειγμα αποτελεί ο πορτιέρο της Άρσεναλ Σαραντί, Καμπεστρίνι, ο οποίος επειδή δεν έπαιρνε μπάλες από το Ρομπλέδο τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Εννοείται πως οι μπάλες που πήγαιναν στους αντίπαλους τερματοφύλακες, ακόμα και από άλλα ball boy, είχαν πρώτα περάσει από τα χέρια του Ρομπλέδο και είχαν “ευλογηθεί”!

Στο τέλος της χρονιάς, η Σαν Λορένσο κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αφού πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία των play out.

Μέσα στο χαμό από τα πανηγύρια, ο Καρούσο, προπονητής της ομάδας, δεν ξέχασε τον κοκκινομάλλη Ρομπλέδο, τον οποίο έτρεξε να σηκώσει στα χέρια του!
angrybets.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε απολογία η ΠΑΕ Άρης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε απολογία η ΠΑΕ Άρης
Τρεις δόσεις σε μία;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρεις δόσεις σε μία;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ