2012-11-13 22:37:49
Φωτογραφία για ΑΕΚ: Η λίστα Δημητρέλου και... το δάνειο του Βιντιάδη
Ο Δημήτρης Βιντιάδης παρέλαβε με mail τη λίστα των πιστωτών από τον Ανδρέα Δημητρέλο με κάθε λεπτομέρεια. Ποιες είναι οι επείγουσες περιπτώσεις και ποιες... οι απίθανες. Τετάρτη ή Πέμπτη η νέα συνάντηση των δύο ανδρών, τι γίνεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη δανειακή διευκόλυνση του Βιντιάδη

Ο Ανδρέας Δημητρέλος έστειλε με μέιλ στον Δημήτρη Βιντιάδη την αναλυτική λίστα με τα περίπου 140 (ίσως και παραπάνω) φυσικά πρόσωπα, εταιρίες και ομάδες που χρωστάει η ΠΑΕ. Στην αναλυτική λίστα των περίπου 190 περιπτώσεων, σημειώνονται δίπλα ποσά, τηλέφωνα, διευθύνσεις, από πότε είναι η οφειλή, πότε έγινε η τελευταία πληρωμή, αν υπάρχει δικαστική διαμάχη, αν υπάρχει διαταγή πληρωμής, αν υπάρχει εξώδικό και αν υπάρχει συμβιβασμός.

Μιλάμε για περίπου 8 εκατομμύρια, στα οποία αν προσθέσουμε ΦΠΑ 20% φτάνουμε στα περίπου 10 εκατομμύρια. Βέβαια, οι μισές περιπτώσεις αφορούν ποσά κάτω των 50.000 ευρώ, ενώ τα πιο μεγάλα χρέη αφορούν τα 480.000 ευρώ στον Παντελή Καφέ και τα επίσης 480.000 ευρώ στον Γκερέιρο, με τον οποίο όμως υπάρχει προφορική συμφωνία να χαρίσει περίπου 300.000 ευρώ.


Από κει και πέρα έχουμε περιπτώσεις από τα 200 χιλιάρικα στον Λυμπερόπουλο και τα 145 στον Χιμένεθ, μέχρι τα 130 στον Γκούντιγιονσεν και τα 30 στον Μπάγεβιτς. Βέβαια, υπάρχουν και οι απίθανες περιπτώσεις, όπως αυτή του μάνατζερ του Αργεντινού Νίκολας Αρτσε (ήρθε, είδε και δεν ακούμπησε), στον οποίο η ΑΕΚ χρωστά 70.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική λίστα υπάρχουν περίπου 30 περιπτώσεις μανατζαρέων.

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα γίνει νέα συνάντηση του Βιντιάδη με τον Δημητρέλο για να καθοριστεί η πολιτική και πως θα γίνουν οι συναντήσεις με τους πιστωτές, αφού πρόκειται -και έτσι θα αντιμετωπιστούν- για ξεχωριστές περιπτώσεις.

Οσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σε αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ο Δημήτρης Βιντιάδης, αφού λήγει την Πέμπτη. Θα πρέπει να προκηρυχθεί νέο ΔΣ και να οριστεί νέα αύξηση για τον Δεκέμβριο. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει μέχρι τότε και θα πρέπει απαραιτήτως να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ ο Βιντιάδης ως δανειακή διευκόλυνση έναντι της ΑΜΚ.
 contra.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ