2012-11-13 09:44:40
Φωτογραφία για Αφηγήσεις που πολεμούν τον φόβο,
Βιωματικό εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας στο Εργαστήρι Μαιρηβή,

Τι φοβόμαστε; Ποιες είναι οι μορφές που έχει πάρει ο φόβος στην παράδοση και στην σύγχρονη τέχνη; Πότε ο φόβος γίνεται φοβία και ποιες είναι οι συνταγές για την αντιμετώπιση φοβιών μέσα από τις λαϊκές ιστορίες αλλά και την ελληνική πνευματική παράδοση; Ποιος χρησιμοποιεί τον φόβο για να ελέγξει και να καταστείλει; Θρύλοι και παραδόσεις που καλλιέργησαν τον φόβο. Ο φόβος ως προσωπική ή συλλογική ασθένεια. Επιδημίες φόβου στην Ιστορία και στον Μύθο (κυνήγι μαγισσών, εξωγήινοι, ρατσιστικοί φόβοι κ.ά.). Πώς ξεγελάμε τον φόβο; Πώς τον μετατρέπουμε σε σύμμαχο; Πώς ζητάμε και δίνουμε βοήθεια χωρίς να φοβόμαστε; Ποιος είναι ο ρόλος του φόβου στη ζωή των παιδιών;

Τα θέματα αυτά θα αναπτυχθούν στο βιωματικό εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης που θα διεξαχθεί στο Εργαστήρι Μαιρηβή (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή) από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, ένα  Σάββατο κάθε μήνα. Η πρώτη ενότητα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. ως τις 3.00 μ.μ. Ο αφηγητής Στέλιος Πελασγός θα αφηγηθεί παραμύθια και μύθους που μας βοηθούν να βγούμε από το σκοτεινό δάσος του φόβου.


Αποσπερίδα αφήγησης

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Λέσχη Αφήγησης για παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους αφηγητές και φίλους των ιστοριών, σε διαφορετικά είδη προφορικής λογοτεχνίας και τρόπους αφήγησης θα πραγματοποιήσει και την πρώτη αποσπερίδα αφήγησης του εφετινού χειμώνα στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ