2012-11-08 23:52:51
Φωτογραφία για Ιράν: Έκθεση «βλέπει» διαφορές στις πολιτικές Ομπάμα και Ισραήλ έναντι της χώρας
Η πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στο Ιράν είναι «διαφορετική» από αυτήν του Ισραήλ και πιο ήπια από αυτήν των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιρανικού υπουργείου Πληροφοριών.

"Η πολιτική του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (απέναντι στο Ιράν) είναι μια πολιτική της αντιπαράθεσης (...) η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην πολιτική των σιωνιστών», ενώ «η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι απολύτως διαφορετική», επισημαίνεται στην ανάλυση αυτή, η οποία παρουσιάζεται ως «έκθεση του υπουργείου Πληροφοριών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές».

Διαβάστε περισσότερα "Μολονότι έχουν διαπράξει πολλές εχθρικές ενέργειες κατά του ιρανικού λαού και βεβαιώνουν ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι (για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο), στην πραγματικότητα οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η διπλωματία θα λειτουργήσει παράλληλα με τις οικονομικές κυρώσεις» για να ρυθμιστεί το θέμα με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επισημαίνεται στο κείμενο αυτό, το φαίνεται ότι συντάχθηκε λίγο πριν από την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου.


Επίσης αν και το Ισραήλ έχει ασκήσει «πολλή πίεση» στην αμερικανική κυβέρνηση των Δημοκρατικών, «η πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα είναι διαφορετική από αυτήν του σιωνιστικού καθεστώτος», συμπεραίνεται στο κείμενο αυτό, στο οποίο υπογραμμίζεται η «ανοιχτή διαφωνία» ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου απέναντι στο Ιράν.

Σε αυτήν την ανάλυση υπογραμμίζεται εξάλλου ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση από αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των κυρώσεων.

"Μολονότι οι Αμερικανοί υιοθέτησαν μονομερώς πιο σκληρές κυρώσεις κατά του Ιράν, είναι πίσω σε σχέση με τους Ευρωπαίους», επισημαίνεται.

Η ανάλυση αυτή είναι αντίθετη με την επίσημη γλώσσα των ηγετών και των μέσων ενημέρωσης του Ιράν, οι οποίοι καταδίκαζαν καθημερινά καθ'όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα μια συνωμοσία της αμερικανικής πολιτικής και της ισραηλινής πολιτικής με στόχο την αποδυνάμωση και την ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ