2012-11-05 13:15:03
Φωτογραφία για Λεμεσός: Του έκοψαν εξώδικο για 4 ευρώ παράβαση
Εξώδικα κόβονται κάθε μέρα. Για μη χρήση της ζώνης και κράνους, για υπερβολική ταχύτητα ή για μεθυσμένους οδηγούς. Ωστόσο, αυτό το εξώδικο που έκοψε μέλος της... Τροχαίας σε οδηγό είναι για ν’ απορείς, τόσο για το λόγο όσο και για το ποσό. Συγκεκριμένα, πολίτης πήρε εξώδικο τεσσάρων ευρώ, γιατί κινείτο σε αυτοκινητόδρομο κάτω από το όριο ταχύτητας.

Η παράβαση έγινε στις 21/10/2012 στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, όταν ο οδηγός διπλοκάμπινου οχήματος ανακόπηκε από μέλος της Τροχαίας που διενεργούσε έλεγχο ταχύτητας. Το παράπτωμά του: οδηγούσε με 61 χιλιόμετρα αντί με 65, που είναι το επιτρεπόμενο όριο στους αυτοκινητόδρομους, και του έκοψε εξώδικο τεσσάρων ευρώ.

Όπως καταγγέλθηκε στον «Φ» από πρόσωπα που ενημερώθηκαν για το εξώδικο, ο αστυνομικός θα μπορούσε, επειδή ήταν τόσο μικρή η παράβαση (και αυτό φαίνεται και από το πρόστιμο), να κάνει μια παρατήρηση στον πολίτη και να μείνει το θέμα μέχρις εκεί. Όπως σχολιάστηκε, τα έξοδα που χρειάστηκαν για αρχειοθέτηση του προστίμου, η πληρωμή του και όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται για παρακολούθησή του αν πληρώθηκε, ήταν πολύ περισσότερα από τα τέσσερα ευρώ που αναγκάστηκε να πληρώσει ο πολίτης.


Παράλληλα, η περίπτωση αυτή έφερε στο φως την αδυναμία του κανονισμού που αφορά στο πρόστιμο για παραβίαση του κατώτατου ορίου ταχύτητας. Όπως εξηγήθηκε αρμοδίως στον «Φ», είναι εξίσου επικίνδυνο να κινείσαι με μικρή ταχύτητα, αφού υπάρχουν οδηγοί που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και μπορεί να προκληθεί δυστύχημα. Γι’ αυτό η Τροχαία θα κινηθεί με τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να μπει συγκεκριμένο ποσό ως πρόστιμο και όχι με ποσοστό όπως είναι σήμερα ,με αποτέλεσμα να κόβονται ασήμαντα εξώδικα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ