2012-11-02 17:34:22
Φωτογραφία για Γαλλία, ο επόμενος κρίκος
Ο πρώην Καγκελάριος Σρέντερ απευθύνει έκκληση στην Γαλλία να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές πριν γίνει στόχος των Αγορών και των Οίκων Αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή η σημερινή Μοντ διερωτάται στον πρωτοσέλιδο τίτλο της Αν ο Ολάντ υποτίμησε την Κρίση..

Στην Γαλλία σήμερα διαμορφώνεται ένα σκηνικό που παραπέμπει στην Ελλάδα του 2009. Η απερχόμενη κυβέρνηση προαναγγέλλει δημοσιονομική περιστολή η αντιπολίτευση παροχές με τις οποίες κερδίζει τις εκλογές γιά να ακολουθήσει ένα εξάμηνο αδράνειας.

Τι θα κάνει ο Ολαντ? Θα πάρει μέτρα περικοπών δαπανών ελπίζοντας σε ανάκαμψη καθώς βρίσκεται στην αρχή της θητείας του η θα επιχειρήσει να ηγηθεί εςνός Μετώπου του Νότου με στόχο μιά πολιτική διαχείρισης της Κρίσης με μικρότερο πολιτικό και κοινωνικό κόστος?

Θα δεχθούν ο Ραχόι και ο Μόντι την γαλλική πρωτοκαθεδρία σε ένα μέτωπο του Νότου η θα προτιμήσουν να κινούνται χωρίς δεσμεύσεις όπως σήμερα μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου.


Σε κάθε περίπτωση η σκιά της Κρίσης πάνω από την Γαλλία μειώνει την επιρροή της στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την δυνατότητα της συμμετοχής σε ταμεία και σχήματα διάσωσης.

Εκ των πραγμάτων το Βερολίνο ενισχύεται έστω και συγκυριακά και βραχυπρόθεσμα  καθώς παρά το γεγονός ότι μετά την Γαλλία οι επιπτώσεις της Κρίσης θα αγγίξουν την ίδια την Γερμανία, στο μεσοδιάστημα μπορεί πλέον να δοκιμάσει να αποσπάσει από τον Ολάντ πολύ περισσότερα από αυτά που είχε εκχωρήσει ο Σαρκοζχί.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι γιά την Γαλλία: Η ανάπτυξη στο τρίτο δίμηνο του 2012 θα είναι μηδενική, το χρέος βρίσκεται στο 91% του ΑΕΠ, με ασυξητική τάση ώστε στα τέλη Δεκεμβρίου να εκτιμάται στο 96% του ΑΕΠ και την αντίστοιχη πρόβλεψη γιά το τέλος του 2013 να προσεγγίζει το 100% . Μιά εικόνα και μιά δυναμική επιδείνωσης παρόμοια με αυτή της Ισπανίας.

Η επιδείνωση της θλέσης της Γαλλίας τους επόμενους μήνες θα ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα σταδιακής στροφής ώστε να μπορεί η Μέρκελ να μειώσει το πολιτικό κόστος εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου  και θα θέσει σε ορίζοντα τριών η τεσσάρων μηνώψν υπαρξιακά διλήματα επιβίωσης στην Ευρωζώνη
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ