2012-11-01 15:05:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Σάλος από την προφυλάκιση του Κώστα Αντζουλάτου - Φήμες και για άλλες ηχηρές συλλήψεις
Στη σύλληψη του γνωστού Πατρινού επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτου, πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαίας, με την κατηγορία της αποδοχής εικονικών τιμολογίων προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης άνδρες της Ασφάλειας Πατρών. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου και κρατήθηκε για αρκετή ώρα και αργότερα προφυλακίστηκε στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Σε βάρος του επιχειρηματία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί προ ημερών. Και χθες το πρωί ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος του ΣΔΟΕ κλιμάκιο του οποίου είχε έρθει στην Πάτρα για αυτό τον σκοπό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος των εικονικών τιμολογίων ξεπερνά τα 500.000 ευρώ και κεντρικό ρόλο στην υπόθεση έχει η κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει στον κ. Αντζουλάτο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατετέθη ήδη αίτημα αποφυλάκισης του γνωστού επιχειρηματία.


Κατά άλλες πληροφορίες που δεν στάθηκε εφικτό να επαληθευτούν ως αργά χθες τη νύχτα εταιρεία ιδιοκτησίας του παρουσίασε αμφίβολης εγκυρότητας τιμολόγια, πέραν των άλλων, και σε επενδυτική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει και για την οποία διεκδικούσε ενίσχυση και από κεντρικό φορέα του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα, επίσης, με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε υπάρξει παρέμβαση και από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Ακριβές είναι, ακόμη, ότι θετικά σχολιάστηκε και η στάση της Αστυνομίας, με την παρότρυνση να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις ηχηρών ονομάτων που εμπλέκονται σε υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων. Από το πρωί κυκλοφορούν στην πόλη πληροφορίες για δυο ακόμη συλλήψεις μεγαλοεπιχειρηματιών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr.

Σε ανακοίνωσή της, σήμερα το πρωί, για τη σύλληψη του Κ. Αντζουλάτου η Αστυνομία αναφέρει:

"Συνελήφθησε χθες (31-10-2012) το πρωί, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 58 ετών. Σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Α΄ Ανακριτή Πατρών για αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ΄ εξακολούθηση".

πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ