2012-11-01 15:04:04
Φωτογραφία για Tο πιο… τρομακτικό σπίτι στη Βρετανία
Σίγουρα είναι το πιο «τρομακτικό σπίτι» στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και ένα από τα πιο παράξενα οικήματα, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό νεκροταφείο του Σαουθάμπτον, περιτριγυρίζεται από… ταφόπλακες, ενώ το νεκροτομείο χρησιμοποιείται ως σαλόνι της οικογένειας!

Κάποιοι ίσως πρέπει να είναι αρκετά γενναίοι για να μπουν έστω μέσα σε έναν τέτοιο χώρο (ειδικά κατά τις βραδινές ώρες), όμως η Jayne Stead και ο σύζυγός της Mike Blatchford «ερωτεύτηκαν» αμέσως αυτό το παλιό οίκημα που επισκέφθηκαν μέσα στο νεκροταφείο και αποφάσισαν να γίνει το σπίτι τους.

Ένα κτίριο του 1800, που ήταν η κατοικία του φύλακα του νεκροταφείου, το οποίο διέθετε μικρό παρεκκλήσι και νεκροτομείο έμελε να γίνει ένα φιλόξενο σπίτι για το ζευγάρι και τα τρία τους παιδιά.

Τρομακτικά αγάλματα, επιβλητικές μεγάλες πόρτες αλλά και αρκετοί παλαιοί τάφοι δεν πτόησαν στο ελάχιστο τους ιδιοκτήτες, που αποφάσισαν να ανακαινίσουν το χώρο, διατηρώντας, όμως, πολλά στοιχεία στην αρχική τους μορφή.


Έτσι εκεί που βρισκόταν το νεκροτομείο δημιουργήθηκε το σαλόνι της οικογένειας, ενώ στον κήπο η βασική διακόσμηση δεν είναι τίποτα άλλο από τις παλιές επιτύμβιες πλάκες με χαραγμένα ακόμη επάνω τους τα ονόματα των νεκρών που είναι θαμμένοι από κάτω!

Μακάβριο, ανατριχιαστικό ή τρομακτικό αν θέλετε, το βικτωριανό οίκημα προσφέρει μια άνετη διαβίωση στην οικογένεια που δεν… φοβάται τα φαντάσματα ούτε τους περίεργους ήχους που κατά διαστήματα ακούγονται.

«Είναι ένα πολύ παλιό σπίτι και λογικό είναι να ακούγονται διάφορα… Δεν σας κρύβω ότι οι φίλοι μας ξέκοψαν να έρχονται, ενώ οι περισσότεροι μας καλούν πια εκείνοι στο σπίτι τους! Λίγοι μόνο μας επισκέπτονται όταν θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια ταινία τρόμου ή ένα θρίλερ. Είναι πιο ατμοσφαιρικό, λένε», αναφέρει ο ιδιοκτήτης.
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ