2012-10-28 11:26:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Με το βλέμμα στο Σάντι η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας
Με το βλέμμα των δύο επιτελείων στραμμένο στο τυφώνα Σάντι που πλησιάζει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και τις πιθανές επιπτώσεις από το πέρασμά του, κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ.

Με μόλις 10 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ισοπαλία των δύο υποψηφίων σε πανεθνικό επίπεδο τα εκλογικά τους επιτελεία έχουν στρέψει την προσοχή του στον τυφώνα που αναμένεται τις ανατολικές ακτές τη Δευτέρα ή την Τρίτη, με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Ο Ρόμνεϊ ακύρωσε το ταξίδι του στη Βιρτζίνια και προγραμματίζει να μεταβεί μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, Πολ Ράιαν, στην κρίσιμη εκλογικά Πολιτεία του Οχάιο, όπου οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρά υπεροχή στον Ομπάμα. Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Φλόριντα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όμως δεν έχει διευκρινιστεί, αν θα αναβάλει την κοινή εμφάνισή του με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον τη Δευτέρα στη Βιρτζίνια.


Το Σάββατο ο πρόεδρος Ομπάμα βρέθηκε στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου οι μόλις τέσσερις εκλεκτορικές ψήφοι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αμφίρροπη εκλογική μάχη. Ο Ρόμνεϊ επισκέφθηκε στη Φλόριντα, όπου επίσης οι 29 εκλεκτορικές ψήφοι μπορεί να αποβούν καθοριστικές για την ανάδειξη του τελικού νικητή.

«Παρακολουθούμε στενά την καταιγίδα και θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να βεβαιωθούμε ότι οι εθελοντές και το προσωπικό μας θα είναι καλά», δήλωσε εκπρόσωπος του επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο, παραδέχθηκε, «δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όπως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πως θα επηρεάσει ο Σάντι τις τοπικές κοινότητες».

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος εξαιτίας του τυφώνα, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την έγκαιρη διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε περιοχές όπου έχει ήδη ξεκινήσει, όπως στο Μέριλαντ.

Ο Λευκός Οίκος επιχειρεί επίσης να αποφύγει ενδεχόμενες καταγγελίες ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία και δεν ασχολείται με την πιθανή φυσική καταστροφή. Γι' αυτό ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με τον τυφώνα στο Air Force One, ενώ ταξίδευε για το Νιου Χάμσαϊρ.

«Αυτό είναι για άλλη μια φορά παράδειγμα, ότι ο πρόεδρος τοποθετεί τις ευθύνες του ως αρχηγός και ως ηγέτης της χώρας πάνω απ'όλα, ενώ την ίδια στιγμή ασκεί τις αρμοδιότητές του ως υποψήφιος για τις εκλογές», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, καθώς τα στελέχη του επιτελείου Ομπάμα φαίνεται να θυμούνται καλά τη δριμεία κριτική που είχε ασκηθεί στον πρώην πρόεδρο Μπους, για την καθυστερημένη αντίδρασή του στο πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα το 2005.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ