2012-10-28 11:22:09
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβριου 1940 την Αιγιαλεία
Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γιορταστεί και φέτος στην Αιγιάλεια με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα και θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

AIΓΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 09:45: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και της Φιλαρμονικής Αιγίου για απόδοση τιμών, μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

ΩΡΑ 10:30: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ
. Γεώργιο Τζεραβίνη, εκπ/κό του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης του στεφάνου ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικό χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

ΩΡΑ 11:30: Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.

ΩΡΑ 17:30: Υποστολή της Σημαίας.

Γενικός Επόπτης: Η Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη - Σταυροπούλου.

Τελετάρχες του Δήμου ορίζονται: Η κα Μουγκάση Κωνσταντίνα, Πρ/νη Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Δήμου Αιγιαλείας, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ. Τρίψας Χρήστος και ο κ. Σταματόπουλος Αριστομένης.

ΑΚΡΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 10:00 π.μ: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ισαάκ Παπαθανασίου.

Τον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ της ημέρας θα εκφωνήσει ο Φιλόλογος του Λυκείου Ακράτας Παναγιώτης Κουμπούρας.

ΩΡΑ 10:45π.μ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο από τις Αρχές του τόπου. ΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων και ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από τη Φιλαρμονική Ακράτας.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ στο Πρόδρομο Ακράτας μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων.

Τελετάρχης ορίζεται ο τοπικός Σύμβουλος Ακράτας Γιώργος Βασιλείου.

ΔΙΑΚΟΠΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Ώρα 09:45: Θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αλευρίτη Αριστείδη, δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει στο Μνημείο των Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Σχολεία, Οργανισμούς και Συλλόγους και θα ακολουθήσουν τραγούδια από την παιδική χορωδία Διακόπτου. Τήρηση σιγής ενός λεπτού. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ. Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών των Σχολείων στην πλατεία [έναντι σταθμού ΟΣΕ]. Τελετάρχης της Εορτής ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΙΚΗΣ

Ώρα 09:15: Θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Τοπική Κοινότητα Ελίκης και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Καραβασίλη Μαρία.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

Ώρα 09:15: Θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τούλιου Ευτυχία.

Μετά την δοξολογία σκ όποιες Τοπικές Κοινότητες υπάρχει Μνημείο Ηρώων θα επακολουθήσει:

- Επιμνημόσυνη δέηση.

- Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων .

- Τήρηση σιγής ενός λεπτού.

- Εθνικός Ύμνος από μαθητές.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις οφείλουν να συμμετέχουν ο Ιερός κλήρος, το Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά Συμβούλια, όλες οι Αρχές και οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού.

ΕΡΙΝΕΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

9:45 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Τ.Κ. Καμαρών.

10:30 π.μ: Έξοδος από τον Ιερό Ναό και συγκέντρωση στο Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Μητρόπουλο, Φιλόλογο του Ενιαίου Λυκείου Καμαρών. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και κατάθεση στεφάνων.

11:00 π.μ.: Παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων στον κεντρικό δρόμο Καμαρών. Θα πάρουν μέρος τα σχολεία της Τοπικής Κοινότητας και ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών.

Τελετάρχης ορίζεται η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Ενιαίου Λυκείου Καμαρών Παγώνα Καραμπούλα.

Πηγή: aigialeianews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ