2012-10-28 11:18:47
Φωτογραφία για TH ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ HOT DOC ΕΧΕΙ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση λίστας ονομάτων, φερόμενης ως "λίστα Λαγκάρντ", στο περιοδικό του.

Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.

"Προκλητική και απαράδεκτη", χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι "η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν".

Το Σάββατο το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ. Στη σχετική λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Με βάση τα στοιχεία του περιοδικού, στη λίστα υπάρχουν πάμπλουτες νοικοκυρές και συνταξιούχοι, τρία πολιτικά πρόσωπα, Δημόσιοι υπάλληλοι, εκδότες, ηθοποιοί, αλλά και δημοσιογράφοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ