2012-10-26 20:23:09
Φωτογραφία για Ρωσία: Έως δέκα χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ηγέτης της αριστεράς
Ο Σεργκέι Ουντάλτσοβ, ηγέτης αριστερού κόμματος στη Ρωσία, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παρακίνηση μαζικών δημόσιων διαδηλώσεων και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια. Τον κ. Ουντάλτσοβ, στον οποίο η δικαιοσύνη πρόσφατα επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ανακρίνει το τελευταίο διάστημα η κρατική υπηρεσία πληροφόρησης, έχοντας ήδη προχωρήσει στην κράτηση δυο ακτιβιστών.

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Σεργκέι Ουντάλτσοβ σήμερα απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη στον ίδιο και τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους, ισχυριζόμενος πως δεν δικάζεται ο ίδιος αλλά το καθεστώς Πούτιν.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Μόσχα έχει προχωρήσει στη σύλληψη πολλών ακτιβιστών, με την κατηγορία ότι δημιουργούν επεισόδια στη χώρα και διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος, κλαμβάνοντας μάλιστα χρηματική στήριξη από τη Γεωργία.

Στο μεταξύ άρωμα ψυχρού πολέμου επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, με το ΥΠΕΞ της Μόσχας να επιδίδεται σε απαξιωτικά σχόλια αναφορικά με τη διαδικασία των αμερικανικών εκλογών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και τη Ουάσιγκτον και την ΕΕ να ανησυχούν για την υιοθέτηση σκληρών νόμων αλλά και τις παραβιάσεις στη Ρωσία.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
AudioExplorer: Multimedia app free cydia
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
AudioExplorer: Multimedia app free cydia
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ