2012-10-21 14:04:08
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ''ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ''
Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή» διατυπώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Αυγή της Κυριακής, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία η «αποφασιστική αντίσταση» του ελληνικού λαού μπορεί να έχει αποτέλεσμα και προσθέτει: «Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν».

Ο κ. Τσίπρας επιτίθεται κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Ευρώπη από μία συγκυβέρνηση μερκελιστών, όχι ευρωπαϊστών» και θεωρεί ότι «είναι πιθανό και εφικτό να μην περάσουν τα νέα μέτρα» καθώς το πολιτικό κατεστημένο, όπως αναφέρει, είναι απαξιωμένο, απομονωμένο και «απολύτως εξαρτημένο από την εύνοια των δανειστών».

«Η κυβέρνηση, αν και εκλέχθηκε μόλις πριν τρεις μήνες, εντούτοις μέρα με τη μέρα χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση. Η κοινοβουλευτική της σταθερότητα όμως θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και βεβαίως με την εφαρμογή των μέτρων» δηλώνει.


Ερωτηθείς τι σημαίνει ότι θα ζητήσει εκλογές όταν είναι σε θέση να τις επιβάλλει, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι «ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του είναι η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής. Αν αυτό το πετύχουμε, αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει εξάλλου ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα έχει ως σκοπό να «συγκροτηθεί ο βασικός φορές μίας μεγάλης κοινωνικής αλλαγής» και προσθέτει ότι η πρόταση συνεργασίας προς τις «αντιμνημονιακές προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις» είναι ανοιχτή. «Αν έχουμε την ηγεμονία στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, οι συμμαχίες θα διαμορφωθούν, μην έχετε καμία αμφιβολία» συμπληρώνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ