2012-10-21 13:58:52
Φωτογραφία για Ο εγγονός Δημ. Ελευσινιώτης τιμά τον πυρπολητή Δημήτρη Ελευσινιώτη
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της μνήμης του Ναυάρχου Νικόλαου Βότση «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012».

Διοργανώθηκαν αθλητικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012». Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ναυάρχου Βότση, όπου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίος Ελευσινιώτης κατέθεσε στεφάνι. Στους πεσσόντες αναγράφεται και το όνομα του παππού του Υφυπουργού, πυρπολητή Δημητρίου Ελευσινιώτη. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες με τις απονομές των μεταλλίων και κυπέλων στους αθλητές των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012» στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος (ΝΔΒΕ).

Ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημά του, τον τορπιλισμό του τουρκικού θωρηκτού «ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ» μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να στερήσει το ηθικό από τον οθωμανικό στρατό, που είχε καταλάβει την πόλη και να διευκολύνει μ’ αυτόν τον τρόπο, την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην πόλη και την απελευθέρωσή της.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ