2012-10-17 19:59:40
Φωτογραφία για Fiat: Δεν φεύγουμε από την Ιταλία
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε συναντήθηκε εχθές στην Ρώμη με τους Λουίτζι Αντζελέτι και Ραφαέλε Μπονάνι, γραμματείς των συνδικαλιστικών οργανώσεων Uil και Cisl αντίστοιχα.

Για την συνάντηση δεν είχαν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι και δεν κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή η Σουζάνα Καμούσο, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil.

«Η Fiat επανέλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει τις παραγωγικές μονάδες της στην Ιταλία», τόνισαν οι Αντζελέτι και Μπονάνι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της σοβαρής κρίσης που διέρχεται ο τομέας του αυτοκινήτου σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία, όπου οι πωλήσεις τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σημειώνουν συνεχή πτώση.

«Την 30ή Οκτωβρίου θα υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία η εργοδοσία θα εκθέσει λεπτομερώς τα σχέδιά της», συμπλήρωσε ο Ραφαέλε Μπονάνι.


Τον περασμένο μήνα ο Σέρτζιο Μαρκιόνε είχε ανακοινώσει ότι η Fiat εγκαταλείπει το βιομηχανικό σχέδιο «Fabbrica Italia», που προέβλεπε συνολικές επενδύσεις ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πάντως δεσμεύτηκε, παράλληλα, να μην κλείσει καμία από τις τέσσερις μονάδες της στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι μέρος της παραγωγής τους θα μπορούσε να διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Η απουσία του συνδικάτου Cgil, όμως, δημιούργησε ανησυχία, από την στιγμή που το κεντροαριστερό αυτό συνδικάτο, έχει κατηγορήσει ήδη στο παρελθόν, την βιομηχανία που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ανιέλι, για μεροληπτική στάση εναντίον των μελών του.

«Βιομηχανικό σχέδιο προς παρουσίαση; Πρόκειται, μάλλον, για την φαντασία στην εξουσία», σχολίασε η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ